Не робіть помилок! Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна

Більшість українців уже не можуть уявити свою кухню без мікрохвильової печі. Завдяки цьому пристрою можна швидко розігріти їжу. Однак не кожен вміє правильно користуватися мікрохвильовкою, передають Патріоти України.

Що можна зробити, щоб страви, які ви розігріваєте в мікрохвильовій печі, були соковитішими, апетитнішими та набагато смачнішими? Адже ця техніка стала справжнім помічником на сучасній кухні. Щоб витрачати менше часу на приготування їжі, ми часто готуємо на кілька днів, а потім просто розігріваємо страви. Кілька хвилин – і гарячу вечерю вже можна подавати до столу. Однак перш ніж використовувати мікрохвильовку, запам'ятайте кілька важливих нюансів.

Насамперед розігрівати їжу можна лише в спеціальних контейнерах, які виготовляються з матеріалу, що придатний для використання у мікрохвильових печах. На них має бути маркування. Зазвичай це або значок у вигляді хвиль, або напис "Microwave oven safe".

Використовуючи такий посуд, ви будете впевнені, що ні сам контейнер, ні їжа, яка в ньому лежить, не зіпсуються під час розігрівання.

Також запам'ятайте, який посуд у жодному разі не можна ставити до мікрохвильової печі. Це алюмінієва фольга, металевий посуд і прилади, паперові пакети. Не можна ставити й щільно закриті ємності, адже через тиск, що наростає, посуд може різко розкритися і навіть розірватися.

Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна: що робити

Щоб страва вийшла соковитішою і набагато смачнішою, треба накрити контейнер кришкою, але не закривати її. В такому разі вода не випаровуватиметься, тому продукти не пересушаться.

Існує ще один цікавий лайфгак, як зберекти соковитість страви, коли ви розігріваєте її в мікрохвильовій печі. Поставте поряд з тарілкою, в якій лежить їжа, чарочку з водою (краще наливати вже гарячу). Так ви створите додаткову вологість. Цей метод особливо добре працює, коли ви розігріваєте шматок піци і не хочете, щоб він став сухим.

Не робіть помилок! Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна

субота, 7 вересень 2024, 13:00

Більшість українців уже не можуть уявити свою кухню без мікрохвильової печі. Завдяки цьому пристрою можна швидко розігріти їжу. Однак не кожен вміє правильно користуватися мікрохвильовкою, передають Патріоти України. Що можна зробити, щоб страви, які в...

Будуть як нові! Як відбілити пожовклі подушки за допомогою одного інгредієнту

субота, 7 вересень 2024, 12:38

З часом подушки можуть забруднюватися та жовтіти, проте їх можна легко відбілити без використання агресивних хімічних засобів, передають Патріоти України. Наприкінці літа ви можете помітити, що подушки могли змінити свій колір або на них зʼявилися жовт...