Не робіть помилок! Чому вершкове масло набуває неприємного запаху у холодильнику

Масло, так само, як і маргарин, не варто зберігати в упаковці. Це, як мінімум, негарно, а як максимум - негігієнічно, передають Патріоти України.

Зазвичай прийнято перекладати вершкове масло у спеціальну маслянку і вже у такому вигляді відправляти на полицю холодильника.

Однак навіть у тому випадку, якщо ви все робите правильно, продукт може набути невластивого запаху.

Щоб з’ясувати причину, через яку свіже на вигляд масло зазнало таких неприємних змін, досить уважно оглянути посуд, в якому зберігався продукт.

Справа в тому, що більшість маслянок, які можна придбати у відділі з посудом у супермаркеті, мають прозору верхню кришку.

Це, безумовно, виглядає дуже естетично, проте непрактично.

Пов’язано це з тим, що масло та маргарин повинні зберігатися у непрозорому посуді. Неприємний «аромат», який набувають ці продукти, виникає саме через взаємодію зі світлом.

Тому якщо ви часто стали помічати, що вершкове масло змінило свої смакові якості, спробуйте лише замінити маслянку.

Кому не можна їсти цитрусові: Лікарі попереджають про небезпеку улюблених фруктів

субота, 8 листопад 2025, 13:05

Апельсини, лимони, грейпфрути та мандарини — джерело вітаміну C, антиоксидантів і гарного настрою. Але, попри користь, цитрусові можуть завдати шкоди, якщо вживати їх без міри або при певних проблемах зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кислоти, ...

Сон до обіду - не лінь, а ознака високого інтелекту - доведено вченими

субота, 8 листопад 2025, 12:46

Сон до обіду - це не лінь, а ознака розуму. Про це свідчать результати масштабного дослідження вчених з Imperial College London, у якому взяли участь понад 26 тисяч людей, передають Патріоти України. Дослідники з’ясували, що так звані «сови» — люди, як...