Не робіть помилок! Чому відварена морква в салаті втрачає колір

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить м’яким. Однак усім хочеться, щоб морква зберігала свій гарний помаранчевий колір після того як буде відварена, передають Патріоти України.

Через яку помилку відбувається цей казус

Не всі пам’ятають, що під час варіння овоча для салату в каструлю важливо додавати не тільки сіль і воду.

Важливим компонентом є харчова сода. Вона допоможе моркві зберегти свій колір під час приготування і не втратити вже у самому салаті.

Як правильно додавати соду

Насамперед варто пам’ятати про те, що моркву варять тільки в шкірці. Овочі ретельно промиваються, щоб позбутися будь-яких забруднень.

Після цього додається вода, яка повинна повністю покрити моркву.

Потім додається сіль та половина чайної ложки соди.

Як тільки вода починає кипіти, можна засікти 25 хвилин.

Справа залишилася за малим – остудити, почистити та подрібнити моркву.

Не варто боятися додавати соду. Вона ніяк не вплине на смакові якості овочів.

Причина може здивувати! Чому ваша пральна машина неприємно пахне

понеділок, 10 листопад 2025, 12:52

Пральна машина є незамінною технікою у будь-якому домогосподарстві. Слід пам’ятати, що при регулярній роботі, вона може накопичувати мийні засоби, залишки бруду, пом’якшувачі та стати середовищем для розвитку цвілі. Про це пише Daily Express, передають...

Що ви побачите першим на цьому малюнку - це розкриє ваші приховані риси

понеділок, 10 листопад 2025, 12:44

Кожен бачить одне й те саме зображення по-своєму. Те, що ви помічаєте першим, розкриває приховані риси вашої особистості, передають Патріоти України. 1. Обличчя. 2. Камінь. 3. Дерева. 4. Море