Не робіть помилок! Як правильно варити пельмені, щоб вони не злипалися

Вироби з борошна завжди можуть злипнутись у процесі варіння, що здатне зіпсувати страву. Якщо ж правильно застосовувати технологію приготування, пельмені зможуть зберегти форму. Яких хитрощів при цьому варто дотримуватися, передають Патріоти України.

Китайська методика

Всім відомо, що китайські кухарі – справжні майстри з питань приготування пельменів, оскільки це важлива страва азіатської кухні.

Вони завжди відправляють пельмені після холодильника до миски з холодною водою.

Напівфабрикат залишається в рідині буквально кілька хвилин, після чого можна сміливо приступати до процесу готування.

Не кидайте в окріп

Багато хто звик додавати пельмені той момент, коли вода кипить. Але це не правильно. Через різницю температур висока ймовірність того, що пельмені злипнуться або тісто лусне.

З цієї причини потрібно відправляти напівфабрикат у гарячу, але не киплячу воду.

Великий обсяг

Пельмені повинні варитись у великому обсязі води для того, щоб зберегти форму. Тому половину кілограма напівфабрикату готують у 1,5 л води.

Також не забудьте додати сіль та прянощі для покращення смакових якостей страви.

Джерело: ПростоВей

Антибіотики для собак: коли потрібні та як правильно застосовувати?

середа, 24 грудень 2025, 12:22

Відкриття антибіотиків стало справжнім проривом не тільки у традиційній медицині, а й у ветеринарії. Адже наші пухнасті улюбленці теж страждають на інфекційні хвороби, побороти які можливо лише за допомогою таких ліків. Однак потрібно усвідомлювати, що...

Варена картопля в холодильнику може стати небезпечною! Скільки днів її можна зберігати

середа, 24 грудень 2025, 12:15

Приготування картоплі заздалегідь - зручний спосіб економії часу, але неправильне зберігання може завдати шкоди. Експерти радять бути обережними та знати точний термін її придатності, передають Патріоти України. Правильне зберігання картоплі не лише зб...