Не робіть помилок! Як правильно варити пельмені, щоб вони не злипалися

Вироби з борошна завжди можуть злипнутись у процесі варіння, що здатне зіпсувати страву. Якщо ж правильно застосовувати технологію приготування, пельмені зможуть зберегти форму. Яких хитрощів при цьому варто дотримуватися, передають Патріоти України.

Китайська методика

Всім відомо, що китайські кухарі – справжні майстри з питань приготування пельменів, оскільки це важлива страва азіатської кухні.

Вони завжди відправляють пельмені після холодильника до миски з холодною водою.

Напівфабрикат залишається в рідині буквально кілька хвилин, після чого можна сміливо приступати до процесу готування.

Не кидайте в окріп

Багато хто звик додавати пельмені той момент, коли вода кипить. Але це не правильно. Через різницю температур висока ймовірність того, що пельмені злипнуться або тісто лусне.

З цієї причини потрібно відправляти напівфабрикат у гарячу, але не киплячу воду.

Великий обсяг

Пельмені повинні варитись у великому обсязі води для того, щоб зберегти форму. Тому половину кілограма напівфабрикату готують у 1,5 л води.

Також не забудьте додати сіль та прянощі для покращення смакових якостей страви.

Джерело: ПростоВей

Ви бачите цього хижака? Сніжний барс ховається на фото - знайти його можуть лише найуважніші

вівторок, 15 липень 2025, 23:10

На перший погляд здається, що перед вами - звичайний гірський схил. Але уважніше придивіться: на цьому фото заховався сніжний барс, що крадеться до своєї здобичі, передають Патріоти України. Завдяки своїй плямистій сірій шерсті з білим животом, "привид...

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...