Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України.

Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і смачним.

Інгредієнти:

  • 1.5 л води
  • 2 ч.л. солі (без гірки)
  • 1 паличка кориці (за бажанням)
  • 2 лаврові лстки (за бажанням)
  • 200 г рису
  • 2 ст.л. вершкового масла/оливкової олії або без нічого навіть

Спосіб приготування:

1. Промийте рис.

2. У воду додайте корицю, лавровий лист, але можна і без і головне – сіль. Доведіть воду до кипіння.

3. Всипте рис у воду, один раз перемішайте, варіть 10 хвилин, знову перемішайте і рис готовий! Додайте олію або вершкове масло і перемішайте!

Насіння гарбуза - справжній суперфуд! Ось як воно впливає на здоров'я

вівторок, 28 жовтень 2025, 8:15

Насіння гарбуза - справжній скарб природи, про користь якого знають небагато. Вчені підтверджують, що вони допомагають знизити рівень холестерину, захищають серцево-судинну систему, мають протизапальні та антиоксидантні властивості, а також підтримують...

А ви це знали? Рафінована чи нерафінована - яку олію краще обрати

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:45

На полицях супермаркетів - широкий вибір рослинний олій: від соняшникової до оливкової. Вони відрізняються за смаком, але ключова різниця - ступінь очищення: рафінована (очищена) і нерафінована (пройшла лише механічну фільтрацію), передають Патріоти Ук...