Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України.

Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і смачним.

Інгредієнти:

  • 1.5 л води
  • 2 ч.л. солі (без гірки)
  • 1 паличка кориці (за бажанням)
  • 2 лаврові лстки (за бажанням)
  • 200 г рису
  • 2 ст.л. вершкового масла/оливкової олії або без нічого навіть

Спосіб приготування:

1. Промийте рис.

2. У воду додайте корицю, лавровий лист, але можна і без і головне – сіль. Доведіть воду до кипіння.

3. Всипте рис у воду, один раз перемішайте, варіть 10 хвилин, знову перемішайте і рис готовий! Додайте олію або вершкове масло і перемішайте!

Ви їсте сир щодня? Ось що насправді відбувається з вашим організмом

понеділок, 17 листопад 2025, 16:12

Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Бага...

Вітамін, про який всі забули - він може врятувати вашу печінку

понеділок, 17 листопад 2025, 12:11

Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...