Не робіть помилок! Як варити макарони, щоб вони не злипалися

Макаронні вироби є основним інгредієнтом у багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності, доступності та простоті приготування. Однак є одна річ, яка може легко зіпсувати смак найулюбленішої страви. Спарва в тому, що часто макарони злипаються під час варіння, передають Патріоти України.

Експерти з Аllrecipes назвали помилку під час процесу приготування, яка призведе до злипання пасти, і розповіли, як цього можна уникнути. За словами кулінарів, слід почекати, поки вода повністю закипить, перш ніж додавати пасту в каструлю.

Експерти пояснили, що навіть якщо ви голодні та поспішаєте, занадто раннє додавання пасти може призвести до липкої, гумової маси. Якщо ж вода гарно закипіла, це допомагає пасті рівномірно зваритися та запобігає злипанню.

"Макаронам потрібен простір для розширення під час приготування. А крохмаль, який вони виділяють, робить їх більш липкими. Якщо води для росту цього крохмалю недостатньо, у них не буде іншого вибору, окрім як утворити грудку", – заявили фахівці.

Рекомендується наливати у каструлю десь 2-3 літри води на кожні 0,5 кг макаронів. Хоча може здатися логічним використовувати олію, щоб запобігти злипанню, експерти попереджають, що це може створити проблему. Після цього макарони стають дуже слизькими і не зможуть увібрати у себе соус належним чином. Замість ароматної страви, ви отримаєте пасту, яка відстає від соусу – невтішний результат, якого краще уникати.


Народні прикмети на 14 листопада: На Пилипов день треба бути обережним

п’ятниця, 14 листопад 2025, 1:04

Православне свято 14 листопада за новим календарем (27 листопада за старим) - день пам'яті святого Пилипа, одного з дванадцяти апостолів і улюблених учнів Ісуса, нагадують Патріоти України. Також сьогодні - заговини на Різдвяний піст. За юліанським кал...

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...