Макаронні вироби є основним інгредієнтом у багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності, доступності та простоті приготування. Однак є одна річ, яка може легко зіпсувати смак найулюбленішої страви. Спарва в тому, що часто макарони злипаються під час варіння, передають Патріоти України.
Експерти з Аllrecipes назвали помилку під час процесу приготування, яка призведе до злипання пасти, і розповіли, як цього можна уникнути. За словами кулінарів, слід почекати, поки вода повністю закипить, перш ніж додавати пасту в каструлю.
Експерти пояснили, що навіть якщо ви голодні та поспішаєте, занадто раннє додавання пасти може призвести до липкої, гумової маси. Якщо ж вода гарно закипіла, це допомагає пасті рівномірно зваритися та запобігає злипанню.
"Макаронам потрібен простір для розширення під час приготування. А крохмаль, який вони виділяють, робить їх більш липкими. Якщо води для росту цього крохмалю недостатньо, у них не буде іншого вибору, окрім як утворити грудку", – заявили фахівці.
Рекомендується наливати у каструлю десь 2-3 літри води на кожні 0,5 кг макаронів. Хоча може здатися логічним використовувати олію, щоб запобігти злипанню, експерти попереджають, що це може створити проблему. Після цього макарони стають дуже слизькими і не зможуть увібрати у себе соус належним чином. Замість ароматної страви, ви отримаєте пасту, яка відстає від соусу – невтішний результат, якого краще уникати.
Правильне харчування у літньому віці відіграє ключову роль у підтримці здоров’я та самопочуття. На жаль, багато літніх людей допускають серйозні помилки, які можуть призвести до дефіциту поживних речовин і навіть серйозних захворювань, передають Патріо...
Макаронні вироби є основним інгредієнтом у багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності, доступності та простоті приготування. Однак є одна річ, яка може легко зіпсувати смак найулюбленішої страви. Спарва в тому, що часто макарони злипаються під час в...