Мед — смаколик від природи, який споживають не лише, як окремий продукт, а й печуть із ним торти. Додають у каші чи чай замість цукру, використовують під час консервації. Але якщо ви купуєте мед на ринку, а не берете у перевірених людей із пасіки, то варто знати, як вибрати натуральний мед і розпізнати підробку, передають Патріоти України.
Коли обираєте мед, то зверніть увагу на те, як він стікає з ложки. Натуральний продукт буде рівно тексти, утворюючи горбик. А от якщо досить швидко тече мед, то це означає, що він “незрілий”. Саме такий мед довго зберігати не можна, оскільки він може забродити.
Штучний мед більше схожий на рідкий клей: він швидко стікає і коли капає, утворює бризки, нема ефекту медової тягучості.
Є простий спосіб, що допоможе зрозуміти: чи є продуктові, який назвали “мед” вода та цукор. На папір потрібно капнути медом, якщо залишаться мокрі плями, то, на жаль, у ваших руках не натуральний продукт, а цукрова пародія.
А щоб перевірити мед на наявність крохмалю, треба мед залити окропом, розколотити. Дочекатися, щоб рідина охолола, а потім — декілька крапель йоду додати. Якщо посиніє, то крохмаль є.
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...