Не робіть помилок! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України.

Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання якомога довше, є кілька дієвих і простих лайфхаків, якими ми поспішаємо поділитися.

Зберігайте банани окремо від інших фруктів

Багато фруктів та овочів виділяють етилен — шкідливий газ, який сприяє швидкому розкладанню сусідніх продуктів. А банани особливо чутливі до етилену. Отже краще тримати їх подалі від інших рослинних продуктів (читайте також: Небезпечне сусідство: продукти, які не можна зберігати разом (а ви знали?)).

Підвісьте їх

Сьогодні на просторах онлайн магазинів можна знайти спеціальну вішалку для бананів. Краще придбати таку і зберігати банани на ній, так вони залишаться довшими жовтими.

Покладіть банани у холодильник

Низька температура уповільнює процес хімічного дозрівання. Тому стиглі банани краще тримати у холодильнику. Правда, там їхня шкірка теж досить швидко стане коричневою, проте всередині вони збережуть приємний смак і пружну текстуру.

Збризкайте банани соком лимона.

Якщо вам потрібно зберегти свіжість вже очищених бананів – збризкайте їх соком лимона або лайма. Відомо, що цитрусові уповільнюють процеси окислення, саме тому банани збережуть свій смак та текстуру довше.

Заморозьте банани

Навіть якщо застосувати всі перелічені вище лайфхаки, свіжі банани все одно не зможуть зберегти первозданний вигляд довше тижня. Якщо цього вам мало, краще їх заморозити. У морозильнику термін придатності бананів збільшиться до місяця. Це особливо актуально, якщо фрукт потрібен вам для випічки та десертів, смузі або домашнього морозива.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...