Не робіть помилок! Які кришки не можна використовувати для консервації та чому

Бляшані кришки, які закривають за допомогою ключа, найчастіше використовують для консервації. Ними консервують від овочів, до ягід, компотів та соусів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від господарок, які кришки краще не використовувати для консервації та чому.

Які кришки краще не використовувати

Це стосується кришок, які не мають спеціального лакового покриття і вони з білої жерсті, яка окислюється, тому їх не можна використовувати для консервацій, що містять кислоту, це стосується маринованих огірків або помідорів. Ще їх не можна використовувати для бобових та м'ясних страв.

Які кришки потрібно використовувати для консервації

Краще використовувати кришки з лаковим покриттям на внутрішній та зовнішній поверхні. Ці кришки призначені для контакту з кислим середовищем, при цьому кришки не окислюватимуться і будуть абсолютно безпечними при контакті з кислими продуктами!

А ви це знали? Чому досвідчені кулінари додають у котлети лише жовтки

п’ятниця, 23 серпень 2024, 6:12

Багато хто додає у фарш на котлети яйця, це досить традиційний підхід. Але мало хто знає, що ціле яйце робить м’ясні вироби сухі та жорсткі. Все тому, що і м’ясо, і яйце має багато білка, а він під час смаження поглинає вологу та згортається, передають...

А ви це знали? Які яблука найкорисніші - червоні чи зелені

п’ятниця, 23 серпень 2024, 5:40

Яблука – це потужне джерело важливих мікроелементів для нашого організму, вони можуть замінити купу ліків, тому від них сама користь, передають Патріоти України. Фрукти містять близько 30 вітамінів та 150 корисних мікроелементів, тому це справжній супе...