Не робіть помилок! Які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовці

Мікрохвильова піч є на більшості кухонь і справді допомагає зекономити час. Вона зручна, швидка та проста у використанні. Але далеко не всі продукти підходять для такого способу нагрівання, передають Патріоти України.

Деякі з них втрачають смакові якості, інші – псують текстуру або навіть можуть зіпсувати техніку. Саме тому варто знати, які страви краще не класти в мікрохвильову піч.Редакція FoodOboz розповість про продукти, які не варто розігрівати у мікрохвильовці

Яйця та гострий перець

Ці продукти категорично не варто гріти у мікрохвильовці. Яйця в шкаралупі вибухають через накопичення пари всередині. Це призводить до сильного забруднення приладу і ризику травм.Гострий перець під впливом температури виділяє їдкі речовини, які можуть подразнювати очі та слизові. Відкривши дверцята печі, ви ризикуєте отримати неприємні відчуття або навіть опіки.

Заморожене м’ясо та ягодиРозморожувати м’ясо у мікрохвильовці не варто. Зазвичай воно прогрівається нерівномірно: краї вже готуються, а середина залишається крижаною. Це не лише псує текстуру, а й робить страву небезпечною для подальшого приготування. Найкраще залишити м’ясо в холодильнику на ніч.Ягоди після такого розігріву втрачають вітаміни і швидко перетворюються на гаряче пюре. Їх теж варто залишати для поступового відтаювання.

Молочні продукти

Йогурти, кефір та інші кисломолочні продукти при нагріванні втрачають корисні властивості та змінюють смак. Молоко може згорнутися, а страви на його основі — стати непридатними для вживання.Окремо варто згадати молочні суміші: вони нагріваються нерівномірно, утворюючи надто гарячі ділянки. Це не лише псує продукт, а й створює небезпеку при вживанні.

Мед та зелень

Мед у мікрохвильовій печі втрачає більшість корисних властивостей і може змінити свій склад. Якщо продукт закристалізувався, краще залишити його при кімнатній температурі або нагріти на водяній бані.Зелень, зокрема шпинат чи селера, після мікрохвильового нагрівання втрачає свіжість, аромат і привабливий вигляд. Вона стає в’ялою і вже не прикрасить готову страву.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

А ви це знали? Які кухонні прилади не можна підключати до подовжувача - є загроза пожежі

неділя, 23 листопад 2025, 17:45

Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...