Не робіть помилок! Які приправи категорично не можна додавати до супу, щоб не зіпсувати смак страви

Супи можна готувати практично зі всіх овочів, а для яскравого смаку кулінари радять додавати спеції, обов'язково сіль, зелень. Але, при цьому потрібно пам'ятати, що деякі спеції, наприклад, м'ята, лаванда, можуть геть зіпсувати смак будь-якого супу, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться переліком із 3 спецій, які точно зіпсують смак будь-якого супу.

Гвоздика, кориця та хмелі-суннели

Табу для супів – гвоздика, хмелі-суннели, кориця, корейські спеції, тому що вони мають всі специфічний запах і можуть геть зіпсувати смак будь-якого супу. При цьому кулінари радять додавати в свіжоприготовлені супи цибулю, селеру, часник

Лаванда

Для супів ця рослина категорично не підходить, тому що вона просто відразу зіпсує смак будь-якого супу. При цьому лаванда ідеально підійде для приготування чаю, десертів, морозива.

М'ята

Її, так само як і лаванду, не можна додавати в супи, оскільки вона зробить смак супу ментоловим. На думку кулінарів, м'яту краще використовувати для напоїв, десертів

Це справді працює! Як назавжди забути про запітнілі вікна

п’ятниця, 21 листопад 2025, 9:57

Конденсат на вікнах, що виникає від зіткнення теплого внутрішнього повітря з холодним склом, є ознакою підвищеної вологості та слабкої вентиляції. Це небезпечно, оскільки може призвести до грибка і цвілі, пише ТСН, передають Патріоти України. Вирішити ...

Дев’ять шкідливих звичок, які руйнують вашу шкіру: Дерматологи б’ють на сполох

п’ятниця, 21 листопад 2025, 9:15

Щоденні дрібниці, які здаються безневинними, можуть буквально псувати стан шкіри - провокувати висипання, прискорювати старіння та робити обличчя тьмяним. Дерматологи наголошують: багато людей навіть не підозрюють, що самі погіршують свій колір обличчя...