Не робіть помилок! Якою лопаткою не можна перемішувати гарячу їжу

Лопатки для перемішування їжі на сковорідці господині зазвичай купують не замислюючись. Дивляться тільки на ціну і зовнішній вигляд. Мало хто замислюється над питанням, як матеріал впливає на термін служби кухонного інвентарю та безпеку їжі, інформує Ukr.Media.

Експерти зауважили, що загалом турбуватися нема про що. Є лише один вид лопаток, який у жодному разі не можна використовувати під час готування. При контакті з гарячою сковородою вони виділяють небезпечні хімікати.

Пластик виділяє шкідливі речовини, а ось силікон — ні. Дерев'яні та з нержавійки теж не виділяють, тому краще обирати під час купівлі їх. Найдовговічніші — нержавійка, далі дерево, силікон. Металеві лопатки не підходять для сковорідок з антипригарним покриттям, отже, найкраще дерево, порадили фахівці.

Це справді працює! Кілька хитрощів, які допоможуть швидко зменшити затримку води

четвер, 9 травень 2024, 9:40

Затримка води або набряки - це поширений стан, коли наш організм затримує рідину, викликаючи здуття живота або неспокій. Затримка води часто не викликає занепокоєння і є поширеним явищем у вагітних жінок. Однак, якщо ви відчуваєте тривалий набряк, можл...

Якраз сезон! Така цибуля до шашликів потрібна всім

четвер, 9 травень 2024, 9:15

Хто зібрався їхати на шашлики, тому потрібен рецепт смачної маринованої цибулі. Елементарно, швидко та смачно. Похрумтіти цибулькою завжди смачно. Забирайте рецепт у кулінарну літню скарбничку. Для приготування потрібні наступні компоненти:. Для марину...