Не робіть помилок! Якою лопаткою не можна перемішувати гарячу їжу

Лопатки для перемішування їжі на сковорідці господині зазвичай купують не замислюючись. Дивляться тільки на ціну і зовнішній вигляд. Мало хто замислюється над питанням, як матеріал впливає на термін служби кухонного інвентарю та безпеку їжі, інформує Ukr.Media.

Експерти зауважили, що загалом турбуватися нема про що. Є лише один вид лопаток, який у жодному разі не можна використовувати під час готування. При контакті з гарячою сковородою вони виділяють небезпечні хімікати.

Пластик виділяє шкідливі речовини, а ось силікон — ні. Дерев'яні та з нержавійки теж не виділяють, тому краще обирати під час купівлі їх. Найдовговічніші — нержавійка, далі дерево, силікон. Металеві лопатки не підходять для сковорідок з антипригарним покриттям, отже, найкраще дерево, порадили фахівці.

А ви це знали? Навіщо в СРСР на емальованому посуді робили чорний обідок

середа, 19 листопад 2025, 12:40

Емальований посуд був незмінним атрибутом радянської кухні: яскраві кольори, прості форми й характерна чорна смужка по краю. Чому ж виробники посуду в СРСР наполегливо залишали цю смугу, навіть якщо вона не гармоніювала з загальним виглядом виробу, пер...

Чи треба прогрівати авто взимку? Секрети, які економлять паливо та двигун

середа, 19 листопад 2025, 12:15

Молоді водії часто питають: "Чи обов’язково довго гріти машину перед поїздкою?" Експерти розвінчують міфи та розповідають, як правильно поводитися з авто взимку, щоб не шкодити двигуну і економити пальне, передають Патріоти України. Сучасні авто не пот...