Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавровий лист і чи потрібно його витягати після приготування. Якщо не дотримуватися простих правил, цей інгредієнт замість того, щоб покращити смак, може його повністю зіпсувати, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, як правильно використовувати лаврове листя у стравах. Всього декілька важливих нюансів допоможуть вам отримати ідеальний результат.
Коли додавати лавровий лист у страви
Лавровий лист додають у страву на завершальному етапі приготування – приблизно за 5 хвилин до вимкнення плити. Якщо додати його раніше, він почне виділяти занадто багато дубильних речовин, що може зробити страву гіркою. Також можна класти лаврове листя після вимкнення вогню, щоб спеція встигла розкрити аромат, але не вплинула на баланс смаку.
Скільки лаврового листя потрібно додавати:
Куди не варто додавати лавровий лист
Лаврове листя чудово доповнює м’ясні, овочеві та бобові страви, але є страви, де воно може зіпсувати смак.
Чи потрібно діставати лавровий лист із супу
Якщо залишити лавровий лист у готовій страві, через 10-15 хвилин він може почати виділяти гіркі нотки, які змінять смак бульйону. Оптимальний варіант – витягнути лист одразу після завершення приготування. Ще одна причина прибрати лавровий лист – він досить жорсткий і може створювати неприємні відчуття при споживанні.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...