Не робіть помилок! Ніколи не зберігайте молоко у цій частині холодильника - так воно швидко зіпсується

Якщо ви зберігаєте молоко в дверцятах холодильника, це означає, що воно може швидше зіпсуватися. Адже коли ви відкриваєте їх, продукт потрапляє у зону перепаду температур, що впливає на його свіжість, передають Патріоти України.

Натомість, вам слід "покласти його в дальній частині холодильника", щоб "воно довше зберігалося". Про це розповів блогер, відомий у TikTok @costoflivingcrisistips, який дає поради щодо ведення домогосподарства.

Щоразу, коли ви відкриваєте дверцята холодильника, тепле повітря природним чином потрапляє всередину, і дверцята – це перше місце, на яке воно впливає. Тобто температура молока буде коливатися залежно від того, скільки разів ви заглядаєте в холодильник протягом дня.

Це означає, що молоко може швидше зіпсуватися, якщо його зберігати у дверцятах, а вища температура також може означати, що бактерії мають можливість рости.

Якщо говорити про продукти, які можна зберігати в дверцятах холодильника, то це можуть бути приправи та напої в пляшках. Вони не зіпсуються від перепаду температур, на відміну від молока.

Для оптимального зберігання молоко слід зберігати при температурі від 2 до 4 градусів.

Крім того, коли ви закінчите використовувати молоко, вкрай важливо якомога швидше повернути його в холодильник, з тієї ж причини, з якої не слід зберігати його у дверцятах.

Чи варто вимикати радіатори на ніч? Більшість людей досі роблять цю помилку

неділя, 9 листопад 2025, 9:45

Зі зниженням температури на вулиці ми все частіше замислюємося над тим, як зменшити рахунки за опалення. Перший крок - вимикати радіатори на ніч. І хоча загалом рекомендується нижча температура в спальні, охолодження всієї квартири не обов’язково корис...

Не робіть помилок! Ніколи не зберігайте молоко у цій частині холодильника - так воно швидко зіпсується

неділя, 9 листопад 2025, 8:14

Якщо ви зберігаєте молоко в дверцятах холодильника, це означає, що воно може швидше зіпсуватися. Адже коли ви відкриваєте їх, продукт потрапляє у зону перепаду температур, що впливає на його свіжість, передають Патріоти України. Натомість, вам слід "по...