
Якщо вдома є картопля - завжди можна швидко щось з неї приготувати. Найпростіший варіант - посмажити на сковорідці. Але дуже часто шматочки виходять сірими та достатньо м'якими. Щоб такого не було - врахуйте наступні нюанси.
Редакція FooOboz розповість, як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрусткою і не розпадалась. Деякі помилки варто виправити.
Обирайте правильну картоплю
Є багато різноманітних сортів картоплі. Але далеко не всі вони підходять для смаження. Важливо, щоб овоч мав достатньо крохмалю. Тоді картопля вийде дійсно хрусткою та золотистою.
Не смажте картоплю одразу
Щоб смажена картопля вийшла ідеальною, мала вдалий смак – її потрібно спочатку відварити. Але не у звичайній воді, а у воді з харчовою содою. Після цього шматочки будуть підрум'янені.
Не використовуйте звичайну олію
Для смаженні картоплі, замість звичайної олії, краще використати топлений жир. На ньому картопля буде просмажуватись рівномірно і точно не підгорить. Ви зможете готувати шматочки досить довго, поки вони не стануть бажаного кольору та текстури.
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...
Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...