Зелений чай багато людей п'ють навіть замість кави. Такий напій достатньо легкий і, при цьому, він чудово бадьорить. Але заварювати його потрібно правильно, передають Патріоти України
Редакція FoodOboz розповість про нюанси, які потрібно врахувати під час заварювання зеленого чаю. Є декілька помилок, які можуть все зіпсувати.
Не ігноруйте час заварювання
Варто пам'ятати, що сорти зеленого чаю заварюються від 1-3 хвилин. Листя не потрібно настоювати дуже довго, тому що це зовсім не той напій. який повинен бути дуже інтенсивним.
Не використовуйте окріп
Листя зеленого чаю дуже ніжні та легкі. Окріп може нашкодити смаковим властивостям такого продукту. Після закипання води трохи зачекайте, щоб температура знизилась, а вже після цього заливайте.
Використовуйте якісну воду
Для будь-якого чаю, а особливо для зеленого, потрібно використовувати очищену воду. Різноманітні домішки, які є у воді з під крану, можуть погано вплинути на смак та корисні властивості напою.
Заварюйте чай у скляному посуді
Саме скляний посуд найкраще підходить для заварювання зеленого чаю. Інші матеріали, не підходять через те, що вони можуть вбирати сторонні запахи, які переб'ють смак напою.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...