Не робіть помилок! Про що усі забувають під час приготування картоплі

Навіть звичайне смаження або відварювання картоплі потребує особливої технології. Часто буває, що досвідчені господині часто забувають про один, здавалося б, банальний момент, який дуже впливає на смак та консистенцію продукту. Пов'язаний він з кришкою, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, коли під час приготування картоплі не можна забувати про кришку. Це стосується і запікання, і відварювання, і смаження.

Чи потрібно накривати кришкою картоплю, під час відварювання

Якщо ви готуєте картоплю шматочками або ж в мундирі – обов'язково накривайте кришкою. Це буде сприяти насиченості смаку, а також значно швидшому приготуванню і концентрації поживних речовин. А для того, щоб не витікала вода, кришку потрібно просто трохи відкрити.

Як запікати або смажити картоплю

Під час запікання або смаження все потрібно робити навпаки. Щоб зверху вийшла хрустка і золотиста скоринка, кришкою продукт в жодному разі не потрібно накривати. До того ж, готуйте картоплю невеликими порціями, щоб вона рівномірно просмажувалась або запікалась.

Як тушкувати картоплю

Перед тушкуванням картоплю потрібно просмажити на сковорідці. Це важливо робити без кришки. Коли картопля вже буде в казані з соусом, накрийте її і тушкуйте на повільному вогні. Всі смаки чудово поєднаються і страва буде насиченою.

Лише спробуйте! Ароматне м’ясо по-тайськи, що тане в роті

неділя, 18 серпень 2024, 19:00

Якщо ви хочете приготувати оригінально м’ясо до гарніру, то пропонуємо вам цей рецепт. Смак вразить овочевими нотками та ніжністю м’ясних волокон, передають Патріоти України. Інгредієнти:М’ясо – 0,5 кг.Цибуля – 2 шт.Болгарський перець – 1 шт.Огірки сві...

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...