Не робіть помилок! Що не можна готувати у сковорідці з чавуну

Чавунна сковорідка вважається універсальним посудом, який може прослужити десятки років. Вона добре тримає температуру, рівномірно прогріває страви та підходить для багатьох рецептів. Але навіть у такого міцного посуду є свої обмеження. Є продукти, які краще не готувати у чавуні, щоб не зіпсувати ні саму страву, ні сковорідку, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що не варто смажити на сковорідці з чавуну. Є декілька простих нюансів, про які варто пам'ятати.Найбільша помилка – смажити рибу. Вона має ніжну структуру та багато білка, тому швидко прилипає до поверхні. У результаті псується захисний шар чавуну, а страва втрачає вигляд і смак. Крім того, риба залишає стійкий запах, який важко відмити і який може перейти на інші страви.

Варто готувати рибу в посуді з антипригарним покриттям або з нержавіючої сталі. Там філе залишається цілим, а шкірка виходить рум’яною та хрусткою.А от для м’яса, картоплі, овочів і навіть випічки чавун підходить ідеально. Якщо правильно його доглядати – добре прогрівати, змащувати олією та не мити в посудомийній машині, – він прослужить довго і стане улюбленим посудом на кухні

А ви це знали? Чому не можна зберігати яйця в дверцятах холодильника

субота, 6 грудень 2025, 23:40

Яйця - дуже смачний, корисний і цінний продукт, який фахівці рекомендують їсти щодня. З них можна приготувати смачну яєчню, а також омлети, салати, і просто зварити яйця пашот, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розповідає, чому не можна збе...

Перевірте себе! Слон чи руки - що ви побачили першим? Тест і його розшифровка

субота, 6 грудень 2025, 19:10

Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...