Не робіть помилок! ТОП-10 найгірших продуктів - не їжте це, якщо ви голодні

Коли ви чимось зайняті та у вас не має вільного часу, щоб з'їсти повноцінний обід або вечерю, ви можете робити паузу, вживаючи неправильні продукти. Однак, це може призвести до неконтрольованих перекусів та переїдання калорійних снеків, що негативно вплине на ваше самопочуття та збільшення зайвої ваги, передають Патріоти України.

Тож, щоб уникнути негативних наслідків для організму, варто вже зараз переосмислити свій раціон та уникати вживання деяких продуктів у той час, замінивши їх на повноцінний комплекс страв. Що не варто вживати як перекус та як ці продукти впливають на організм, розповіли в Eat This, Not That!

Чипси

Якщо після обіду ви відчуваєте себе переповненим, але все ще хочете десерт, це може бути через специфічне сенсорне насичення. Ваше тіло може насититися певним смаком, але все ще жадати інших, як у випадку з солоними закусками, коли вам хочеться солі, але і цукру.

Апельсиновий сік

Апельсиновий сік не вгамовує голод, оскільки рідкі вуглеводи менш ситні за тверді, а відсутність клітковини прискорює підвищення рівня цукру в крові. Крім того, висока кислотність соку може викликати печію або погіршити кислотний рефлюкс, що особливо небезпечно, якщо вживати сік натщесерце.

Гостра їжа

Гостра їжа натщесерце може подразнити шлунок, оскільки вона виробляє більше кислоти, дратуючи оболонку кишечника. Якщо у вас чутливий шлунок, краще відкласти їжу з перцем до наступного прийому їжі.

Кава

Не пийте каву, щоб пригнічувати апетит. Вона може збільшити кислотність шлунка, що призведе до дискомфорту та здуття.

Рисові хлібці

Цей продукт може здаватися легкими та хрусткими, але поживність та ситість рисових хлібців залишає бажати кращого. Високий глікемічний індекс цих коржів може призвести до підвищення апетиту і надмірного споживання їжі.

Дієтична солодка газована вода

Штучні підсолоджувачі (аспартам) в дієтичних напоях і закусках не допоможуть зменшити відчуття голоду до наступного прийому їжі. Вони активують рецептори солодкого, змушуючи ваше тіло очікувати солодкої енергії, не забезпечуючи реального насичення.

Сир

Якщо ви відчуваєте голод, це може бути через низький рівень цукру в крові. Щоб підтримати енергію, споживайте їжу з вуглеводами, клітковиною та білком. Сир, хоча й багатий білками, може посилювати голод через вміст казоморфінів і солі, що викликає бажання їсти більше.

Гумка

Жування жуйки не завжди допомагає зменшити відчуття голоду, оскільки це може обманювати організм, змушуючи шлунок виробляти шлунковий сік. Як результат, може виникнути бурчання в животі та посилене відчуття голоду.

Суші та роли

Коли ви голодні, суші можуть бути поганим вибором, адже вони містять багато білого рису, який швидко засвоюється і не забезпечує тривалого насичення. До того ж соєвий соус часто дуже солоний, що викликає відчуття спраги.

Яку образу ви притаїли в душі: Психологічний тест у картинці розкриє все

середа, 7 серпень 2024, 9:14

Чи знали ви, що таїти в душі образи шкідливо для психічного здоров'я? Пропонуємо дізнатися, яка саме образа (і на кого) підриває ваш моральний дух, передають Патріоти України. Душа людини чимось схожа на квітку. У когось це колючий кактус, а в когось н...

Психологічний тест: Ваша улюблена героїня із серіалів розповість, який ви друг

середа, 7 серпень 2024, 8:12

Уміння дружити - навичка, яка здатна подарувати нам вірних людей поруч. Для декого дружба дуже важлива, для інших - звичніше покладатися лише на себе і довіряти лише собі. Дізнайся, що підходить саме вам, передають Патріоти України. Подивіться на карт...