Не робіть помилок! ТОП-10 правил схуднення, які можуть зашкодити вашому здоров'ю


Чи знали ви, що дотримання хибних рекомендацій схуднення може завдати більше шкоди, ніж користі? Наприклад, деякі так звані "правила" обіцяють швидкий результат, але насправді вони здатні гальмувати ваш прогрес, змушуючи зупинятись на половині шляху, передають Патріоти України.

Саме тому, важливо не піддаватися міфам та замінити їх на більш ефективні звички. В Eat This, Not That! розповіли, від яких установок варто відмовитись, щоб покращити свій результат, почавши худнути швидко та послідовно.

Займатись спортом треба багато

Щоб схуднути, не потрібно витрачати години на щоденні тренування у залі. Надмірні навантаження можуть призвести до травм та перетренованості, що неминуче зупинить ваш прогрес. Важливо давати тілу час на відновлення та пам’ятати, що після тренувань ви можете відчувати більший апетит.

Їсти потрібно лише здорову їжу

Хоча авокадо корисне для здоров'я, проте варто контролювати свої порції, щоб уникнути переїдання. Пам’ятайте, що навіть здорова їжа має калорії, а тому варто дотримуватись норми навіть, вживаючи рівно стільки, скільки потрібно вашому тілу.

Почати дієту слід з детоксикації

Соки не є найкращим способом очищення організму, оскільки ваша печінка ефективно видаляє токсини самостійно. Крім того, низькокалорійні сокові дієти можуть призвести до слабкості та втоми. Саме тому краще обирати збалансоване харчування для підтримки енергії та здоров'я.

Ви можете нагородити себе після тренування

Під час схуднення вправи важливі для нарощування м’язів, які сприяють спаленню калорій. Не варто винагороджувати себе шкідливою їжею після тренувань, бо це зведе нанівець усі зусилля. Крім того, це також може підтримувати залежність від шкідливої їжі, яку слід уникати у раціоні.

Вам потрібно скоротити вуглеводи у раціоні

Для ефективного схуднення не обов'язково переходити на дієту з низьким вмістом вуглеводів. Уникайте рафінованих вуглеводів, які швидко підвищують рівень цукру в крові та віддавайте перевагу складним вуглеводам, які забезпечують стабільний рівень енергії. Крім того, недостатня кількість вуглеводів може призвести до млявості та посилити бажання їсти висококалорійну їжу.

Можна їсти все, що завгодно, якщо ви підраховуєте калорії

Підрахунок калорій може допомогти схуднути, але це не стійкий підхід для довгострокового здоров’я. Замість цього зосередьтесь на вживанні корисних продуктів, таких як овочі, нежирні білки та корисні жири. Це забезпечить більш стабільний та здоровий результат.

Щоб не перевищити калорії варто пропускати прийом їжі

Не пропускайте обід, навіть якщо плануєте пізню вечерю, щоб уникнути уповільнення метаболізму та переїдання. Це допоможе підтримувати стабільний рівень енергії та запобігти накопиченню жиру. Їжте білкові закуски або невеликі порції кожні 3–4 години.

Не можна їсти після 20:00

Не турбуйтеся про їжу перед сном, оскільки травна система працює постійно, навіть вночі. Проблема полягає в переїданні або виборі калорійної їжі пізно ввечері, а не в самому перекусі. Крім того, деякі продукти, зокрема ківі, арахіс та лосось, навіть сприяють кращому сну.

Щоб схуднути, слід обмежити споживання жиру

Споживання жирів не робить вас товстим і вони повинні бути частиною вашого здорового харчування. Корисні жири, такі як оливкова олія та авокадо, допомагають запобігати запаленню та підтримують відчуття ситості.

Ви маєте відмовитись від глютену

Для людей з целіакією або непереносимістю глютену їжа без глютену є необхідною. Однак безглютенові продукти не завжди сприяють зниженню ваги та можуть містити більше вуглеводів, ніж цільнозернові продукти. Зосередьтеся на споживанні цільнозернових продуктів та овочів, уникаючи обробленої їжі для досягнення кращих результатів.

Це справді працює! Учені назвали дієту, що знижує стрес

субота, 31 серпень 2024, 19:05

Нещодавні дослідження показують, що дотримання середземноморської дієти може допомогти знизити рівень стресу, передають Патріоти України. На відміну від західного раціону, який часто асоціюється з підвищеним стресом, середземноморська дієта, багата на ...

Помилка може дорого коштувати! Як не звести нанівець ефект від вживання ліків

субота, 31 серпень 2024, 18:06

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, яких помилок припускаються пацієнти при вживанні різних препаратів. У відомстві зазначили, ці похибки можуть зіпсувати ефект від лікування, передають Патріоти України. У МОЗ закликають уважно читати інструкцію...