Не робіть помилок! ТОП-12 звичок, що сповільнюють ваш метаболізм


Щоб скинути жир, важливі не лише фізичні вправи та правильне харчування, але й ефективність метаболізму, який допомагає спалювати калорії. Ви повинні визначити, які ваші щоденні звички можуть сповільнювати метаболізм та впровадити дії, які здатні їх виправити, передають Патріоти України.

Що саме руйнує метаболізм та гальмує процес схуднення, розповіли в Eat This, Not That. Позбавтеся цих помилок та спробуйте корисні харчові звички, щоб зменшити абдомінальний жир.

Не вживаєте та не знаєте про пробіотики

Такий продукт, як грецький йогурт корисний завдяки вмісту пробіотиків, які можуть підтримувати імунну систему, прискорювати метаболізм та спалювати жир. Однак, для ефективної роботи пробіотиків потрібна клітковина, яку багато людей отримують у недостатній кількості, через споживання рафінованих вуглеводів.

Уникаєте сонця

Більшість людей рідко бувають на сонці та часто використовують сонцезахисний крем, що може призвести до дефіциту вітаміну D, а також проблем з метаболізмом. Вітамін D важливий для збереження м’язової тканини та підтримки метаболізму, однак отримати його можна через їжу або сонячне світло.

Розлади харчування

Навіть при напруженому графіку не забувайте про регулярність харчування. Дослідження показали, що харчування їжею з високим вмістом жиру, може призвести до більшого набору ваги, ніж регулярне харчування за одним і тим же графіком.

Обираєте традиційну їжу

Обирайте органічні продукти, оскільки пестициди можуть уповільнювати метаболізм та ускладнювати втрату ваги. Дослідження показують, що токсини в пестицидах впливають на щитовидну залозу та можуть порушувати процес спалювання енергії в організмі.

Купуєте морську сіль

Щитовидна залоза потребує йоду для нормального функціонування, однак його дефіцит може призвести до порушення метаболізму. Зазвичай йод міститься в кухонній солі, але морська сіль його не має, а тому вона не забезпечує необхідну кількість йоду.

Завершуєте їжу десертами

Не варто закінчувати кожен прийом їжу солодощами, оскільки це різко підвищує рівень глюкози в крові. Крім того, надлишок цукру швидко перетворюється на жир, що може сповільнити ваш метаболізм.

Їсте більше вуглеводів

Піца та чипси, виготовлені з рафінованих вуглеводів не містять клітковини та можуть сповільнювати метаболізм. Клітковина потребує більше енергії для перетравлення, а тому її відсутність у раціоні може призвести до уповільнення метаболізму.

Їсте упаковану їжу

Упаковані продукти часто містять консерванти та добавки, які продовжують їх термін зберігання, але можуть призвести до збільшення ваги та метаболічних проблем. Зменшення споживання таких продуктів може допомогти підтримувати здоров'я метаболізму.

Проводите надто тривалі тренування

Високоінтенсивні інтервальні тренування, відомі як HIIT, можуть бути ефективнішими для схуднення, ніж тривалі кардіо, оскільки вони сприяють більшому споживанню кисню та продовжують спалювати калорії навіть після його закінчення. Дослідження показують, що жінки, які виконують 20-хвилинні HIIT тричі на тиждень, скидають більше ваги, ніж ті, хто займається 40 хвилинами стабільного кардіо за цим же графіком.

Не обходитесь без кофеїну

Хоча кофеїн може прискорити метаболізм вранці, надмірне споживання цього напою протягом дня може заважати сну та пригнічувати апетит, що призводить до накопичення жиру. Крім того, недостатнє харчування через часте вживання кофеїну може уповільнити метаболізм та спричинити накопичення жиру.

Ваша спальня занадто тепла

Зниження температури в кімнаті може допомогти збільшити кількість бурого жиру, який спалює калорії. Таким чином, якщо засинати в прохолодніших умовах, це може стимулювати метаболізм та сприяти схудненню.

Не носите з собою пляшку з водою

Вода важлива для метаболічних реакцій, а тому недостатня гідратація може уповільнити метаболізм. Споживання близько 400 мл води може тимчасово підвищити швидкість метаболізму на 30%.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...