Не робіть помилок! ТОП-5 продуктів, які експерти радять ніколи не класти в морозильну камеру

Заморожування їжі - чудовий спосіб зменшити харчові відходи та продовжити термін зберігання продуктів. Але, як попереджають експерти, далеко не все варто класти у морозильник, передають Патріоти України.

«Деякі продукти не витримують заморозки без втрати якості. Вони можуть стати водянистими, м’якими й неприємними на смак», — зазначають фахівці споживчої організації Which?.

До популярних продуктів, які добре переносять низькі температури, належать хліб, м’ясо, сир, молоко, гриби та варений рис. А ось із певними продуктами варто бути обережними.

5 продуктів, які краще не заморожувати:

  1. Смажена або жирна їжа
    Домашня смажена курка чи креветки темпура після розморожування втрачають хрусткість і стають вологими.
  2. Яйця круто
    Білки після заморожування стають жорсткими та гумовими, тоді як жовтки можна зберегти, попередньо змішавши з невеликою кількістю солі чи цукру.
  3. Овочі з високим вмістом води (огірки, салат)
    Після розморожування вони втрачають свою хрусткість і стають кашоподібними. Використати їх можна хіба що для супів чи соусів.
  4. Йогурт і вершки
    Їх текстура після заморозки змінюється — стає розшарованою, водянистою або зернистою.
  5. М’які сири (брі, фета, крем-сир)
    Після відтавання вони стають занадто водянистими, тому краще використовувати їх одразу у стравах, наприклад у соусах.

Експерти нагадують: заморожувати можна більшість продуктів, але робити це слід поки вони ще свіжі. А найкраще розморожувати їжу поступово у холодильнику, особливо це стосується курятини та молочних продуктів.

ТОП помилок у митті авто, які псують лакофарбове покриття

середа, 5 листопад 2025, 12:15

Миття авто здається простою справою, але багато водіїв роблять типові помилки, які не тільки не покращують вигляд машини, а й можуть пошкодити лакофарбове покриття, передають Патріоти України.

Не робіть помилок! Які макарони краще не купувати - шкідливі й розварюються в кашу

середа, 5 листопад 2025, 11:49

Макарони – це продукт, який завжди є під рукою і рятує, коли потрібно швидко приготувати вечерю. Але не всі види пасти однаково якісні. Одні зберігають форму і мають приємний смак навіть після варіння, інші – розварюються, злипаються і перетворюються н...