Не робіть помилок! ТОП-5 причин, чому котлети виходять жорсткими

Якщо котлети виходять жорсткими, таку страву ідеальною назвати не вийде.

Тому варто дотримуватися важливих правил приготування смачних котлет.

Подробиці

Якщо ви не хочете, щоб страва вийшла жорсткою, варто не тільки відповідально ставитися до вибору м’яса, але і не забувати про додавання певних компонентів.

Яких правил варто дотримуватися:

1.М’ясо.

Недороге м’ясо, у складі якого багато прожилок, не підходить для котлет. Також варто відмовитись від варіанта з використанням занадто жорстких волокон.

Якщо м’ясо вибрали якісно, то котлети вийдуть м’якими.

2.Хліб.

Не забудьте додати близько 200 г білого хліба без шкоринки, який попередньо вимочують у молоці. При додаванні цього компонента котлети стають пишними, м’якими і соковитими.

Замість молока можна використовувати воду. Не забудьте перед додаванням хліба у фарш віджати зайву рідину.

3.Цибуля.

Цибуля допомагає розкритися смаку м’яса, тому даний інгредієнт в обов’язковому порядку додають у фарш.

Такі котлети вийдуть соковитими, ароматними та м’якими. Цибулю можна пропускати через м’ясорубку разом із м’ясом.

4.Смаження.

Важливою умовою приготування ніжних котлет є правильне смаження. Для цього важливо якісно прогріти сковорідку.

Якщо ви почнете готувати на недостатньо прогрітій сковороді, то котлети вийдуть сухими.

5.Фінальний штрих.

Дехто забуває про те, що вже готові котлети потрібно трохи протушкувати під кришкою. Вливається невелика кількість води, зменшується вогонь і страва готується під кришкою ще кілька хвилин.

ТОП-5 секретів щасливого шлюбу

четвер, 6 березень 2025, 23:10

Щасливий шлюб — це результат взаємних зусиль, підтримки та розуміння між партнерами. Хоча кожна пара унікальна, є кілька загальних принципів, які можуть допомогти створити міцні, гармонійні стосунки. Ось п'ять секретів щасливого шлюбу, передають Патріо...

Це справді працює! им відмити жир та нагар у духовці безпечними засобами

четвер, 6 березень 2025, 18:30

Дуже часто найважче відмити саме духовку від жиру та нагару без хімії. Але, якщо ви змішаєте лише соду і оцет, здивуйтеся, як швидко цей безпечний домашній засіб відмиє до блиску духовку, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться 4 найефек...