Не робіть помилок! ТОП-6 добавок, які не слід додавати до кави

Кава - це один з найпопулярніших напоїв, що підкорив світ своїм ароматом та смаком. Популярність кави обумовлена не лише її бадьорим ефектом, а й особливим сакральним значенням для кожної людини, які використовують напій як привід для зустрічі та перерви.

Завдяки різноманітним рецептам та видам, цим напоєм можуть насолоджуватись навіть ті, хто не любить чистий смак кави. Однак, чому поєднання деяких добавок до кави можуть бути небезпечні для організму, дізнавались в Eat This Not That.

Порційні вершки

Такі вершки мають зручний формат, який дає змогу додати до кави потрібну порцію продукту. Проте, щоб покращити термін зберігання та стійкість, до цього продукту додають синтетичні добавки в якості консервантів, а саме фосфат натрію. Такий компонент може негативно впливати на здоров’я нирок, кісток та серцево-судинної системи, а тому його краще уникати у щоденному раціоні. Також, варто відмовитись від ароматизованого молока або вершків, що місять велику кількість цукру, пальмову олію, та ароматизатори, які підвищують рівень поганого холестерину.

Штучні підсолоджувачі

Штучні підсолоджувачі з нульовою калорійністю можуть здатися привабливою альтернативою, проте дослідження з їхньої безпеки викликають певні сумніви. Деякі дослідження свідчать, що такі підсолоджувачі стимулюють втрату ваги при їх вживанні, але також існують дані, що доводять їх протилежну дію. Сам тому слід відмовитись від їх щоденного вживання, особливо якщо ви прагнете схуднути та бажаєте підтримати здоров’я.

Ароматизовані сиропи

Вас може зацікавити:Пенсії перерахують із червня: декому вже підняли на 4 тис., однак більшість отримує меншу за середню

Додавання сиропу до кави може мати негативні наслідки для здоров'я через високий вміст цукру, що сприяє збільшенню калорійності напою та негативно впливає на рівень цукру в крові. Це особливо важливо для тих, хто стежить за вагою та здоров'ям. Крім того, сиропи часто містять штучні добавки, які можуть бути шкідливими у великих кількостях.

Тростинний цукор

Чимало людей додають цукор до своєї кави. Хоча сам цукор не є шкідливим, деякі люди звикли часто споживають його в надмірних кількостях, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, включаючи ожиріння, що призводить до діабету та проблем із серцем.

Кето вершки на масляній основі

Хоча кето-дієта є доволі поширеною, однак не все, що має етикетку "кето", є корисним для здоров'я. Зокрема, кето-вершки для кави мають високий вміст насичених жирів, які можуть бути шкідливими для серця та сприяти набору ваги. Саме тому, навіть якщо ви дотримуєтеся кето-дієти, важливо обмежувати споживання жирних продуктів.

Згущене молоко

Лише дві ложки підсолодженого згущеного молока містять 22 грами цукру і 130 калорій. Дієтологи рекомендують спробувати молочну альтернативу без додавання цукру, зокрема мигдальне молоко.

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....

Дуже шкідливі! Названо продукти, які не можна їсти часто - закупорюють артерії

понеділок, 8 липень 2024, 12:30

Дослідження показують, що деякі продукти можуть спричинити закупорку артерій при регулярному споживанні. Важливо знати, чого слід уникати, щоб зберегти здоров'я, передають Патріоти України. Закупорка артерій виникає через накопичення бляшок, що обмежує...