Не робіть помилок! ТОП-6 інгредієнтів, що провокують збільшення ваги

Перевіряти харчові етикетки може бути складно через маркетингові трюки виробників, скільки компанії часто використовують заплутані терміни для реклами своїх продуктів. Це може ускладнити досягнення ваших цілей у схудненні чи покращенні здоров'я, передають Патріоти України..

Приховані інгредієнти зі звичних та навіть корисних продуктів, можуть негативно впливати на вагу, провокуючи нарощування жиру. В Eat This, Not That поділились, які інгредієнти їжі можуть зашкодити здоровому харчуванню.

Рисовий сироп

Рисовий сироп часто використовують як підсолоджувач, але насправді це просто цукор. Надмірне споживання доданого цукру може призвести до збільшення ваги, оскільки він додає калорії без поживної цінності та не сприяє насиченню. Перевіряйте склад продуктів та намагайтеся зменшити споживання цього інгредієнта.

Сало

Сало, або тваринний жир є джерелом насичених жирів, які дуже калорійні та можуть бути шкідливими при надмірному споживанні. Занадто багато насичених жирів може призвести до надлишку калорій та збільшення ризику хронічних захворювань.

Різноманітні цукри

Цукор може бути представлений різними формами на етикетках продуктів, не завжди просто як "цукор". Шукайте терміни як кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, тростинний цукор, декстроза, фруктоза та сахароза. Вони швидко підвищують рівень цукру в крові, що може призвести до інсулінової резистентності та ожиріння.

Рафіноване борошно

Рафіноване борошно може приховуватися під різними назвами, такими як біле борошно, збагачене борошно або пшеничне борошно. Воно позбавлене клітковини, що робить його швидко засвоюваним та здатним викликати стрибки рівня цукру в крові. Це може призвести до меншого насичення та сприяти збільшенню ваги. Щоб краще контролювати споживання борошна, звертайте увагу на його назву в інгредієнтах.

Гідрогенізовані олії та трансжири

Такі олії можуть міститися навіть у невеликих кількостях у різних продуктах, зокрема в арахісовому маслі. Транс-жири спричиняють більше запалення, ніж насичені жири, а тому рекомендується уважно читати етикетки та обмежувати споживання продуктів з гідрогенізованими оліями.

Перероблена олія з насіння

Оброблені олії насіння, такі як рапсова, соняшникова та соєва, можуть бути шкідливими для здоров’я при регулярному вживанні. Вони містять багато жирних кислот омега-6, що може спричиняти хронічне запалення та впливати на баланс з омега-3. Це, своєю чергою, може негативно вплинути на гормони та сприяти розвитку хронічних захворювань. Слід зменшити їх вживання та обирати менш оброблені альтернативи.

Все дуже просто! Чим відчистити силіконовий герметик у ванній

п’ятниця, 13 вересень 2024, 19:10

Пліснява – типова проблема для вологих приміщень, як ванна. Вона може проникати у міжплиткові шви, на стіни, заводитись у пральній машині в навіть з'являтись у силіконовому герметику, яким ви ізолюєте щілини та стики, передають Патріоти України. І саме...

Секрет господинь! Скільки часу замочувати печінку, щоб вона не була гіркою

п’ятниця, 13 вересень 2024, 18:47

Щоб печінка не була жорсткою і гіркою, її потрібно правильно приготувати. Найкраще продукт саме запікати. Обов'язково додайте вершкове масло для соковитості, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитої та не гіркої печінки в духовці опублік...