Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від кулінарів, які спеції не потрібно додавати в котлети, щоб не зіпсувати їх.
Кориця або гвоздика
Вони надають солодкуватого аромату, який абсолютно не підходить до м'ясних страв. Котлети з таким присмаком нагадуватимуть пряники.
Карі
У великих кількостях дає гіркоту і "чужий" смак, особливо якщо це м'ясо свинини або яловичини.
М'ята або меліса
Перебивають м'ясний аромат і створюють відчуття "зубної пасти".
Аніс, фенхель або бодян
Додають різкий солодкуватий аромат, який псує структуру класичних котлет. Надлишок чорного перцю або часнику, це може зробити котлети гіркими та "пекучими", особливо якщо м'ясо пісне.
Куркума
У невеликій кількості хороша, але якщо пересипати — котлети набудуть земляного присмаку.
Порада: для смачних, збалансованих котлет найкраще поєднання спецій — сіль, чорний перець, часник (небагато), цибуля, паприка і зелень.
Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...
Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...