Не робіть помилок! У чому не можна маринувати курку - цей інгредієнт зіпсує м'ясо

Де б ви не готували куряче м'ясо - у духовці, на сковорідці чи мангалі - продукт обов'язково потрібно маринувати. Курка стане соковитою та м'якою, і ви точно отримаєте задоволення від такої їжі. Але далеко не всі маринади підходять для такого м'яса, передають Патріоти України

Редакція FoodOboz розповість, який інгредієнт у жодному разі не можна додавати в маринад для курки. Ви лише зіпсуєте продукти.

Що обов'язково має бути в маринаді для курки

Щоб курка стала м'якою і при цьому соковитою – обов'язково використовуйте ті маринади, в основі яких є кислота. Це можуть бути апельсиновий, лимонний або томатний маринади.

Що не підходить для курки

Із завданням розм'якшення волокон точно не впорається майонез, тому його використовувати не варто. В ньому недостатньо кислоти, яка необхідна для курки. Якщо текстура та смак майонезу вам подобаються – замініть його на йогурт без наповнювачів або кефір.

Які спеції краще додати

Для курки чудово підходять різноманітні трави:

  • чебрець
  • базилік
  • майоран
  • розмарин

Також можна експериментувати з перцем, залежно від бажаного ефекту (м'якого або гострого). Чудовим доповненням до курки стануть карі та куркума.

Психологічний тест: Який шлях ви оберете? Ваш вибір розкриє характер

неділя, 5 жовтень 2025, 19:05

Ви стоїте на роздоріжжі і повинні вирішити: який шлях обрати? Перше враження більше говорить про ваш характер і спосіб прийняття рішень, ніж ви думаєте. Дізнайтеся, що ваш вибір каже про вас, передають Патріоти України. Психологічні тести — це не лише ...

Хто ваш ідеальний партнер? Дізнайтеся за хвилину - психологічний тест

неділя, 5 жовтень 2025, 18:45

Тести на особистість бувають різні: одні визначають ваші домінуючі риси, інші - внутрішні проблеми, а ще одні показують приховані потреби вашого серця. Пропонуємо простий психологічний тест: подивіться на зображення та виберіть чоловіка, якому ви довір...