Не робіть помилок у приготуванні грибів! Чому їх треба смажити двічі та як це зробити правильно

Зазвичай гриби просто смажать один раз, але цей підхід не дуже правильний, пише Pixelinform. Страва може вийти не такою смачною, якою могла б бути, передають Патріоти України.

Як смажити гриби подвійно

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте гриби і смажте, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Мета цього етапу – випарувати зайву вологу з грибів.

Коли гриби пустять сік і почнуть рум'янитися, зніміть їх з вогню і перекладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою. Серветка вбере зайву вологу, а гриби охолонуть.

Через кілька хвилин знову розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте трохи олії. Викладіть гриби на сковороду і смажте, помішуючи, до золотисто-бурштинового кольору. Цей етап додасть грибам апетитну рум'яність і хрусткість.

Важливо не перевантажувати сковороду грибами. Смажте їх невеликими порціями, щоб вони рівномірно обсмажилися. А ще не варто накривати сковороду кришкою. Це завадить волозі випаруватися і гриби стануть водянистими. Не пересмажте гриби, інакше вони стануть жорсткими і втратять аромат.

ТОП-12 звичок людей з високим емоційним інтелектом: Чи є вони у вас

п’ятниця, 21 листопад 2025, 8:15

Емоційний інтелект (EQ) - це не просто модний термін. Дослідження доводять, що саме він визначає, як ми будуємо стосунки, приймаємо рішення, реагуємо на стрес і досягаємо успіху. Високий IQ допоможе розв’язати задачу, але саме EQ допомагає жити в суспі...

Це може здивувати! Учені виявили натуральну альтернативу популярним препаратам для схуднення

п’ятниця, 21 листопад 2025, 7:44

Вчені, ймовірно, знайшли спосіб природного регулювання рівня цукру в крові та потягу до солодкого аналогічно тому, як це робить Ozempiс. Виявилося, що у мишей і людей ключем до розгадки цього природного процесу є кишковий мікроб і його метаболіти - спо...