Не робіть так більше: Вчені розповіли, чому небезпечно запивати бутерброди кавою

Бутерброд, гамбургери або смажену картоплю краще не запивати кавою. Вчені виявили, що це призводить до несприятливих процесів в роботі організму, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Фахівці провели експеримент, який показав, що жирна їжа підвищує рівень цукру в крові здорової людини на 32%, і цей ефект може спостерігатися протягом декількох годин після з'їдених страв. При цьому кава після жирних страв сприяє стрибку рівня цукру відразу на 65%.
Виявилося, що насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а напої з кофеїном лише посилюють це порушення.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...