Холодильник зараз є абсолютно на кожній кухні, інколи навіть не один. Без нього їжа просто зіпсується, особливо в спекотний період. Але навіть з використанням такої техніки продукти часто втрачають привабливий зовнішній вигляд та змінюють смак в гірший бік.
Редакція FoodOboz розповість, як не можна зберігати продукти в холодильнику. Їжа лише зіпсується.
Зберігання усіх продуктів у холодильнику
Варто пам'ятати, що для деякі продукти просто не підходять для зберігання в холодильнику. Мова йде про:
Після зберігання в холодильнику смакові якості та зовнішній вигляд перерахованих продуктів змінюється в гірший бік.
Що стосується авокадо, нектарин, груш та персиків – їх можна класти в холодильник лише в тому випадку, коли ат бачите, що плоди починають перезрівати.
Наприклад, хлібу взагалі не місце в холодильнику, тому що так він стане дуже несмачним. Але заморозити такий продукт можна.
Зберігання продуктів не на цих полицях
Правильне сусідство – це запорука свіжості та вдалого смаку продуктів. Наприклад фарш не можна зберігати поряд зі свіжим салатом – зелень буде мати поганий запах і швидко зів'яне. До того ж, продукти, які вже починають псуватись, можуть заразити свіжу їжу.
Зберігання помитих продуктів
Не варто мити овочі, фрукти, зелень та інші продукти, які цього потребують, одразу. Робіть це лише перед самим вживанням. Помиті продукти в холодильнику почнуть дуже швидко псуватись, а також волога сприяє розповсюдженню бактерій.
Продукти запаковані не належним чиномЯкщо ковбаса буде просто лежати на полиці без упакування – вона швидко обвітриться та зіпсується. І так відбувається з багатьма продуктами. Тому дуже важливо обрати правильне упакування, яке буде захищати їжу і не пропускати повітря та сторонні запахи.
Зберігання продуктів, які швидко псуються, на дверцятах холодильника
На дверцятах холодильника завжди розташовують таку їжу, яка повинна бути під рукою. Це, зазвичай, молоко і яйця. Але для них краще обрати найхолодніше місце в холодильнику, тому що на дверцятах ці продукти почнуть швидко псуватись.
Сир — улюблений інгредієнт багатьох страв, від пасти до салатів. Проте нове дослідження Медичного коледжу Бейлора показало: надмірне вживання сиру може суттєво змінювати склад кишкової мікрофлори і підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Вчені...
9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За юліанськии календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсь...