Не робіть так! Чому гірчить квашена капуста - основні помилки господинь

Квашена капуста - одна з традиційних страв української кухні, яка відома ще з давніх-давен свою користю та чудовим смаком, передають Патріоти України.

Однак багато недосвідчених господинь стикаються з тим, що готовий овоч трохи гірчить.

З чим це може бути пов’язано?

Сіль

До появи гіркоти призводить як надлишок продукту, і його недолік, тому завжди варто правильно розраховувати кількість. Через велику кількість солі не тільки страждають смакові якості, а й суттєво погіршується зовнішній вигляд страви.

Сама капуста набуває неприємного сірого відтінку.

Якщо ж додати мало солі, то бродіння не відбувається. Натомість капуста просто гниє.

Проколи

Не всі господині знають про те, що двічі на день квашену капусту під час бродіння варто проколювати за допомогою тонких шпажок. Це допомагає позбутися надлишку вуглекислого газу, який дає гіркоту та неприємний аромат.

Сорт

Не варто забувати, що далеко не кожен сорт капусти підходить для такого квашення. Найкраще звертати увагу на пізні види капусти пласкої форми.

Дев’ять шкідливих звичок, які руйнують вашу шкіру: Дерматологи б’ють на сполох

п’ятниця, 21 листопад 2025, 9:15

Щоденні дрібниці, які здаються безневинними, можуть буквально псувати стан шкіри - провокувати висипання, прискорювати старіння та робити обличчя тьмяним. Дерматологи наголошують: багато людей навіть не підозрюють, що самі погіршують свій колір обличчя...

Чи справді алкоголь може зігріти, а кава - протверезити? Вчені розставили крапки над "і"

п’ятниця, 21 листопад 2025, 8:45

Побутує поширена думка, ніби черговість вживання алкогольних напоїв може вплинути на рівень сп'яніння, а згодом - і на інтенсивність похмілля. Також прийнято вважати, що алкоголь може зігрівати тіло, а кава здатна протверезити, передають Патріоти Украї...