
Квашена капуста - одна з традиційних страв української кухні, яка відома ще з давніх-давен свою користю та чудовим смаком, передають Патріоти України.
Однак багато недосвідчених господинь стикаються з тим, що готовий овоч трохи гірчить.
Сіль
До появи гіркоти призводить як надлишок продукту, і його недолік, тому завжди варто правильно розраховувати кількість. Через велику кількість солі не тільки страждають смакові якості, а й суттєво погіршується зовнішній вигляд страви.
Сама капуста набуває неприємного сірого відтінку.
Якщо ж додати мало солі, то бродіння не відбувається. Натомість капуста просто гниє.
Проколи
Не всі господині знають про те, що двічі на день квашену капусту під час бродіння варто проколювати за допомогою тонких шпажок. Це допомагає позбутися надлишку вуглекислого газу, який дає гіркоту та неприємний аромат.
Сорт
Не варто забувати, що далеко не кожен сорт капусти підходить для такого квашення. Найкраще звертати увагу на пізні види капусти пласкої форми.
Щоб вирощена цибуля пролежала до весни, потрібно правильно зберігати урожай. По-перше, цибулини мають бути повністю сухими, щільними, без пошкоджень та слідів гнилі, передають Патріоти України. Зберігати також потрібно у сухому приміщенні. Й забезпечит...
Для одних кава - це початок дня, для інших - заряд енергії, який захищає від хвороб серця та післяобіднього спаду концентрації. Та виявляється, що, випивши свій улюблений напій, можна з насолодою подрімати. Це звучить парадоксально, адже як можна засну...