Не робіть так! Чому котлети розвалюються при смаженні - помилки господарок

Котлети повинні бути не тільки смачними і соковитими: м’ясна страва має тримати свою форму, передають Патріоти України

Іноді через деякі помилки котлети не можуть зберегти цілісність під час приготування.

Подробиці

Найчастіше недоліки пов’язані саме з самим м’ясом та роботою з фаршем.

У чому вони:

Оцініть якість своєї м’ясорубки. Якщо в неї затупились ножі, то цілком можливо, що вона неякісно подрібнює м’ясо. Через це котлети можуть розвалюватись.

Найчастіше не вдається приготувати котлети тим господиням, які забувають поставити фарш у холодильник на дві години перед формуванням котлет та безпосередньо смаженням. Якщо ж не забувати про цю маленьку хитрість, то страва відмінно зберігатиме форму.

Багато хто любить готувати легкі котлети, використовуючи як м’ясний компонент курку або дієтичні сорти яловичини. У такому випадку важливо додавати картоплю, подрібнену на тертці, щоб страва не розвалилася під час приготування.

Не забувайте про такий важливий компонент, як черствий хліб. Він не лише дозволить котлетам стати соковитішими, а й допоможе їм зберегти цілісність під час смаження.

Цей інгредієнт у популярних свічках токсичніший, ніж вихлопи дизеля. Перевірте, що вдихаєте!

вівторок, 9 грудень 2025, 10:12

Ароматні свічки є майже в кожній оселі. Вони створюють атмосферу затишку, допомагають розслабитися й додають дому приємного запаху. Але за м’яким світлом і улюбленими ароматами може ховатися небезпека, про яку більшість навіть не здогадується. Деякі з ...

Це може здивувати! Лікарі пояснили, чому какао варто пити щодня

вівторок, 9 грудень 2025, 9:48

Какао - улюблений багатьма напій, який є не лише смачним, але й надзвичайно корисним, особливо для людей старше п’ятдесяти років. Завдяки високій концентрації антиоксидантів, магнію, цинку, фосфору та калію, регулярне вживання какао підтримує здоров'я ...