Не робіть так! Чому котлети виходять жорсткими та сухими - головні помилки, які зіпсують страву

Котлети - це страва, яку багато хто любить з дитинства. Є багато причин, чому котлети виходять неідеальними. Розповімо про найпоширеніші помилки у приготуванні цієї страви, через які котлети виходять не соковитими, а жорсткими та сухими, передають Патріоти України.

Багато хто додає у котлети яйця, а також попередньо замочений у молоці хліб. У всіх цих продуктах міститься білок. Під впливом тепла він згортається, через що котлети під час смаження стискаються та втрачають соковитість.

Досвідчені кухарі радять не додавати яйця у фарш для котлет. І без них страва вийде такою, як має бути. Крім того, бажано відмовитись від молока під час замочування хліба. Замість молока використовуйте звичайну воду або вершки. Хліб можна замочити не довше, ніж на 15 хвилин. Свіжий хліб гірше утримує вологу, отже, котлети більше всмажаться. Саме тому краще брати трохи черствий хліб. Він вбере зайву вологу і котлети вийдуть соковитими.Котлети потрібно готувати із кількох видів м'яса. Тоді страва буде смачнішою, і про це багато хто вже знає. Оптимальне поєднання - яловичина та свинина. Можна використовувати для котлет куряче філе, або філе з індички, змішуючи його зі свининою. Котлети зі змішаного фаршу вийдуть смачнішими.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Медики пояснили, чому від парфумів болить голова

субота, 11 жовтень 2025, 18:30

Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...