Квашена капуста - вітамінна страва, яка в осінньо-зимовий період має бути на столі в кожній родині. Багато господарок самостійно квасять капусту в банках, проте, не завжди вона виходить такою, як у магазині. Важливо знати кілька секретів приготування, щоб квашена капуста вийшла хрусткою, не темніла, не гірчила, і з часом не ставала слизькою, передають Патріоти України.
Перша помилка, яку припускаються недосвідчені господині, - це використання пластикових ємностей для закваски капусти. Цього робити не можна, інакше капуста швидко зіпсується. Пластик та метал погано впливають на смак страви. Недарма наші пращури зберігали капусту в дерев'яних бочках. Якщо знайти дерев'яну ємність складно, потрібно використовувати для закваски капусти скляні банки або каструлі, вкриті емаллю.
Якщо квашена капуста гірчить, може бути кілька причин. Перша з них - надлишок солі. Правильна пропорція солі – важливий критерій смаку квашеної капусти. Через велику кількість солі істотно погіршується і зовнішній вигляд страви - капуста набуває неприємного сірого відтінку кольору. Якщо ж солі мало, то капуста почне швидко гнити.
Важливий нюанс - двічі на день квашену капусту під час бродіння варто "проколювати" дерев'яною паличкою . Це допомагає позбутися надлишку вуглекислого газу, який дає гіркоту та неприємний аромат капусті.
Британські науковці з Університету Манчестер Метрополітен та Ліверпульського університету Джона Мурса дослідили, що віра в привиди та надприродні явища тісно пов’язана з рівнем стресу. Виявилося, що люди, які переживають високий рівень тривожності та в...
Чи потрібно одразу вимикати двигун після зупинки? Це питання цікавить багатьох водіїв, особливо у спеку. Автомеханіки пояснюють, що в більшості випадків глушити мотор одразу можна, але є ситуації, коли цього робити не варто. Про це пише Avtopilot, пере...