Квашена капуста - вітамінна страва, яка в осінньо-зимовий період має бути на столі в кожній родині. Багато господарок самостійно квасять капусту в банках, проте, не завжди вона виходить такою, як у магазині. Важливо знати кілька секретів приготування, щоб квашена капуста вийшла хрусткою, не темніла, не гірчила, і з часом не ставала слизькою, передають Патріоти України.
Перша помилка, яку припускаються недосвідчені господині, - це використання пластикових ємностей для закваски капусти. Цього робити не можна, інакше капуста швидко зіпсується. Пластик та метал погано впливають на смак страви. Недарма наші пращури зберігали капусту в дерев'яних бочках. Якщо знайти дерев'яну ємність складно, потрібно використовувати для закваски капусти скляні банки або каструлі, вкриті емаллю.
Якщо квашена капуста гірчить, може бути кілька причин. Перша з них - надлишок солі. Правильна пропорція солі – важливий критерій смаку квашеної капусти. Через велику кількість солі істотно погіршується і зовнішній вигляд страви - капуста набуває неприємного сірого відтінку кольору. Якщо ж солі мало, то капуста почне швидко гнити.Якщо обрати для закваски капусти неправильний сорт, тоді готова страва вийде не такою смачною, як очікувалося. Квасити слід середньстиглі та пізньостиглі різновиди капусти, а от ранньостиглі сорти не підходять.
Важливий нюанс - двічі на день квашену капусту під час бродіння варто "проколювати" дерев'яною паличкою . Це допомагає позбутися надлишку вуглекислого газу, який дає гіркоту та неприємний аромат капусті.
Отримання рясного врожаю чорної смородини – заповітна мрія кожного садівника, і правильне підживлення відіграє в цьому процесі ключову роль. Вибір оптимального добрива та своєчасне його внесення забезпечать кущам смородини необхідні поживні речовини дл...
Лимонний сік – необхідний компонент для приготування багатьох страв. Однак часом весь сік відразу не застосуєш, тому часто лимон залишається, констатують Патріоти України. У зв’язку з цим перед господинями постає логічне питання – як же вчинити з відрі...