Не робіть так! Чому не варто ні в якому разі сидіти на кавуновій дієті

Кавун - найпопулярніший літній десерт, перед яким важко встояти. У 100 г плоду всього близько 30 ккал, але завдяки високому вмісту води він ефективно втамовує почуття голоду та спраги, передають Патріоти України. Деякі настільки божеволіють від цього продукту, що навіть сідають на кавунову дієту. Чи справді вона допомагає скинути зайві кілограми?

Бажаючі схуднути протягом трьох днів, їдять виключно кавуни, після чого повертаються до свого звичного харчування. За цей час організм очищається від токсинів, вага знижується через дефіцит калорій. Кавун також покращує стан організму – він багатий на вітаміни А, В1, В6, С і антиоксиданти. Проте, є деякі нюанси.

В кавуні немає жирів та білка, необхідних для правильного функціонування організму, тому дієта, в рамках якої можна їсти лише цей продукт, здатна нашкодити людям із ослабленим імунітетом. Через брак поживних речовин з’являється ризик, що людина зіткнеться з проблемами із травленням, почуттям втоми та випадінням волосся.

Кавунова дієта не працює в довгостроковій перспективі – як тільки людина повертається до старого раціону, вона відразу набирає вагу. Виходить, немає сенсу настільки сильно обмежувати себе. Якщо ви хочете схуднути, спробуйте створити дефіцит калорій іншим чином. Наприклад, замініть шкідливі десерти та закуски на порцію кавуна. Ви можете їсти цей продукт щодня, бажано в першій половині дня, без шкоди здоров’ю, але краще не зловживати ним.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...