Не робіть так! Чому шарлотка виходить жорсткою і пересушеною - найпоширеніші помилки з приготування

Найпопулярніший осінній пиріг - це, звісно ж, шарлотка. Такий десерт із соковитими яблуками вже став справжньою класикою по всьому світу. Але дуже часто страва виходить дуже жорсткою та пересушеною, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про основні помилки, які допускають під час приготування шарлотки. Варто звернути увагу на три основні нюанси.

Помилки, які роблять вашу шарлотку невдалою

1. Не ті яблука

Тверді та незрілі яблука точно не підходять для шарлотки. Лише з соковитих фруктів ви приготуєте дійсно смачний десерт. Найкраще поєднувати солодкі плоди і трохи терпкуваті. Шарлотка буде максимально ніжною та повітряна.2. Надто висока температура

Не варто випікати шарлотку за надто високої температури. Це може бути не більше 180 градусів. При цьому, по часу це 30-40 хвилин. А якщо ви помітили, що зверху скоринка вже починає темніти – зробіть температуру меншою.

3. Дуже густе тісто

Якщо у вас вийшло рідке тісто для шарлотки – це правильно. Не потрібно забивати його борошном. Коли ви спечете десерт з надто густого тіста при розрізі побачите, що маса дуже туга і тверда. смачною таку страву вже не назвеш.

Не встигаєте нічого? Ці 7 прийомів реально працюють

вівторок, 16 грудень 2025, 13:12

Коли справ стає надто багато, мозок переходить у режим перевантаження: складно зосередитися, падає мотивація, а навіть прості завдання починають дратувати. Парадоксально, але саме в такі моменти менше - означає більше. Ось сім простих способів підвищит...

Як ви проведете свята у 2025 році? Оберіть ялинку і дізнайтеся правду

вівторок, 16 грудень 2025, 12:17

Різдво викликає багато питань і обов’язків. Для одних воно символізує стабільність і безпеку, для інших - зміни та новий досвід. Дізнатися, якими будуть ваші свята у 2025 році, допоможе простий психологічний тест. Погляньте на п’ять різнокольорових різ...