Не робіть так! Чому шарлотка виходить жорсткою і пересушеною - найпоширеніші помилки з приготування

Найпопулярніший осінній пиріг - це, звісно ж, шарлотка. Такий десерт із соковитими яблуками вже став справжньою класикою по всьому світу. Але дуже часто страва виходить дуже жорсткою та пересушеною, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про основні помилки, які допускають під час приготування шарлотки. Варто звернути увагу на три основні нюанси.

Помилки, які роблять вашу шарлотку невдалою

1. Не ті яблука

Тверді та незрілі яблука точно не підходять для шарлотки. Лише з соковитих фруктів ви приготуєте дійсно смачний десерт. Найкраще поєднувати солодкі плоди і трохи терпкуваті. Шарлотка буде максимально ніжною та повітряна.2. Надто висока температура

Не варто випікати шарлотку за надто високої температури. Це може бути не більше 180 градусів. При цьому, по часу це 30-40 хвилин. А якщо ви помітили, що зверху скоринка вже починає темніти – зробіть температуру меншою.

3. Дуже густе тісто

Якщо у вас вийшло рідке тісто для шарлотки – це правильно. Не потрібно забивати його борошном. Коли ви спечете десерт з надто густого тіста при розрізі побачите, що маса дуже туга і тверда. смачною таку страву вже не назвеш.

А ви це знали? Як жорстка вода впливає на волосся

четвер, 6 березень 2025, 8:56

Мінеральні відкладення від жорсткої води можуть накопичуватися на стрижні волосся, що призводить до сухості, тьмяності та ламкості, передають Патріоти України. Про це розповіла Іен Салліс, трихологиня з Інституту волосся Фарджо. Це накопичення може зр...

Розставлено крапки над "і": Чи справді алкоголь робить нас щасливими

четвер, 6 березень 2025, 7:50

Останніми роками питання впливу алкоголю на наше щастя стало темою обговорення серед психологів та експертів з різних галузей. Але чи дійсно він має таку магічну силу, як багато хто вважає – спробуємо розібратися, передають Патріоти України з посилання...