Не робіть так! Чому у фарш для котлет не потрібно додавати хліб - секрет приготування улюбленої страви з дитинства


Клтлети - улюблена багатьма страва з дитинства. Усі пам'ятають, як бабуся замочувала білу булку в молоці, робила самостійно фарш та смажила на сковороді ароматні котлети, які пахли на весь під'їзд. З того часу з'явилося багато рецептів котлет - більш дієтичних, приготовлених у мультиварці і навіть без додавання м'яса. Розглянемо один із рецептів приготування класичних котлет, але без додавання хліба, передають Патріоти України.

Рецепт м'ясних котлет

Інгредієнти

  • фарш – 500 г;
  • яйце – 1 штука;
  • цибуля, морква, картопля - 500 г;
  • молоко - ½ склянки;
  • манка – 1 ст. ложка;
  • олія, сіль, перець - за смаком.

Для економії часу фарш для котлет можна купувати вже готовий. Овочі потрібно пропустити через м'ясорубку та змішати з фаршем. Далі змішуємо усі інші інгредієнти. Замість хліба додаємо у фарш манку. Цей лайфхак випробували на собі вже багато господинь.

Потім обсмажуємо котлети на середньому вогні з двох сторін, попередньо розігрівши на сковороді олію. Ви побачите, що навіть без хліба ваші котлети триматимуть форму за рахунок картоплі та манки. При цьому котлети не будуть надто клейкої консистенцією, як іноді буває, якщо переборщити із пропорцією хліба. Деякі господині додають у фарш панірувальні сухарі, або просто вмочують котлети в сухарях перед смаженням.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...