Не робіть так! Чому злипаються пельмені під час варіння - основні помилки господинь

Пельмені хоч і бюджетна, але дуже смачна страва. Цим легко пояснюється їх популярність. Однак під час варіння пельмені можуть злипатися, що псує зовнішній вигляд страви та ускладнює процес вживання, передають Патріоти України.

Подробиці

З проблемою злипання при приготуванні напівфабрикатів, та і домашніх пельменей стикається багато господинь. Пельмені полюбляють всі за їх смак, тому це надзвичайно популярна страва. Якщо під час варіння вони злиплися, це псує зовнішній вигляд страви. Такі пельмені не викликатимуть апетит.

Через які помилки так відбувається:

  1. Закладка пельменів у окріп. Висока спокуса відправити продукт у той момент, коли вода вже кипить “повним ходом”. Однак саме через такий різкий перепад температури пельмені і починають злипатися. Спочатку ставлять каструлю на плиту, солять, чекають на перші бульбашки і закидають пельмені варитися.
  2. Відсутність помішування. У перші хвилини їх необхідно перемішувати, інакше пельмені можуть злипнутись. Не забувайте, що продукти з тіста при варінні потребують помішування. Це ж правило поширюється на макарони та вареники.
  3. Рослинна олія. Столова ложка рослинної або оливкової олії запобігає злипанню спагетті. Цей прийом допоможе і пельменям. До того ж, цей секрет зробить тісто смачнішим.

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...