Не робіть так! Чому зривають банки з помідорами - чотири найпоширеніші помилки

Дуже часто банки з консервацією каламутніють і вибухають, навіть коли ви готуєте все за рецептом. Причин для цього багато, але основні - брудні овочі та банки, а також поганий ключ для консервації, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться порадами, як правильно готувати консервовані помідори, щоб банки не вибухали.

Головні причини, чому банки вибухають і маринад стає каламутним

1. Помідори з плямами дадуть бродіння маринаду

Для консервації помідори потрібно вибирати без пошкоджень.

2. Брудні овочів, зелень та банки

Перед консервуванням всі інгредієнти – помідори, зелень, необхідно ретельно мити, так як погано промиті овочі можуть викликати реакцію бродіння і маринад стане каламутним

Банки, кришки також необхідно дуже ретельно мити, після стерилізувати і просушувати в духовці, перш ніж використовувати для консервації.

3. Поганий ключ для консервації

Ще однією причиною помутніння розсолу є погано заканервовані банки через поганий ключ. У такому випадку в них може потрапити повітря і після цього розпочнеться процес бродіння. Для того, щоб переконатися, що банки добре і герметично законсервовані, їх потрібно на добу поставити дном догори.

4. Недотримання пропорцій

Причиною помутніння маринаду може бути недотримання пропорцій солі чи оцту під час приготування.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...