
Дуже часто банки з консервацією каламутніють і вибухають, навіть коли ви готуєте все за рецептом. Причин для цього багато, але основні - брудні овочі та банки, а також поганий ключ для консервації, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться порадами, як правильно готувати консервовані помідори, щоб банки не вибухали.
Головні причини, чому банки вибухають і маринад стає каламутним
1. Помідори з плямами дадуть бродіння маринаду
Для консервації помідори потрібно вибирати без пошкоджень.
2. Брудні овочів, зелень та банки
Перед консервуванням всі інгредієнти – помідори, зелень, необхідно ретельно мити, так як погано промиті овочі можуть викликати реакцію бродіння і маринад стане каламутним
Банки, кришки також необхідно дуже ретельно мити, після стерилізувати і просушувати в духовці, перш ніж використовувати для консервації.
3. Поганий ключ для консервації
Ще однією причиною помутніння розсолу є погано заканервовані банки через поганий ключ. У такому випадку в них може потрапити повітря і після цього розпочнеться процес бродіння. Для того, щоб переконатися, що банки добре і герметично законсервовані, їх потрібно на добу поставити дном догори.
4. Недотримання пропорцій
Причиною помутніння маринаду може бути недотримання пропорцій солі чи оцту під час приготування.
Рутина - це з одного боку стабільність і спокій, а з іншого - небезпека потрапити в пастку одноманітності. Вона дає відчуття контролю над життям, але коли її забагато, ми починаємо жити “на автопілоті”. Саме тоді з’являється відчуття втоми, апатії та в...
Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...