Не робіть так! Чому зривають банки з помідорами - чотири найпоширеніші помилки

Дуже часто банки з консервацією каламутніють і вибухають, навіть коли ви готуєте все за рецептом. Причин для цього багато, але основні - брудні овочі та банки, а також поганий ключ для консервації, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться порадами, як правильно готувати консервовані помідори, щоб банки не вибухали.

Головні причини, чому банки вибухають і маринад стає каламутним

1. Помідори з плямами дадуть бродіння маринаду

Для консервації помідори потрібно вибирати без пошкоджень.

2. Брудні овочів, зелень та банки

Перед консервуванням всі інгредієнти – помідори, зелень, необхідно ретельно мити, так як погано промиті овочі можуть викликати реакцію бродіння і маринад стане каламутним

Банки, кришки також необхідно дуже ретельно мити, після стерилізувати і просушувати в духовці, перш ніж використовувати для консервації.

3. Поганий ключ для консервації

Ще однією причиною помутніння розсолу є погано заканервовані банки через поганий ключ. У такому випадку в них може потрапити повітря і після цього розпочнеться процес бродіння. Для того, щоб переконатися, що банки добре і герметично законсервовані, їх потрібно на добу поставити дном догори.

4. Недотримання пропорцій

Причиною помутніння маринаду може бути недотримання пропорцій солі чи оцту під час приготування.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...