З приготуванням риби у багатьох людей часто виникають проблеми. Продукт прилипає до сковорідки, виходить сухим або просто розвалюється. У такого явища є багато причин, передають Патріоти України.
Смаження вологої риби
Для того щоб у рибі була золота хрустка скоринка, продукт потрібно добре промокнути. Інакше риба просто пропариться, а не просмажиться.
Багато солі
Якщо взагалі не додавати солі – риба буде несмачною. Але занадто велика кількість цієї спеції може зіпсувати продукт. Сіль здатна розм'якшувати волокна риби. І в результаті вона просто розвалиться. Можна зовсім трохи посолити маринад, а потім додати спеції зверху вже на приготовану рибу
Недостатньо розігріта сковорідкаЯкщо покласти рибу на холодну сковорідку – вона нерівномірно приготується і почне прилипати. Щоб отримати хрустку скоринку, добре розігрійте посуд, в якому будете готувати продукт.
Смаження не з того боку
Дуже важливо починати смажити рибу з того боку, де шкірка. Саме ця дія сприяє тому, що продукт залишиться цілим після смаження.
Активно перевертати рибу під час приготування
Переконайтесь у тому, що шматочок добре підсмажився з одного боку, і лише тоді перевертайте. Інакше риба почне прилипати і горіти. Перевернути рибу достатньо лише 1 раз.
Занадто тривале приготування
Багато людей хвилюються, щоб не подати рибу сирою. Через це часто перетримують продукт на сковорідці. Але така дія дуже шкодить страві. Риба стає сухою і жорсткою. Оптимальний час смаження риби – від 3 до 5 хвилин на кожен шматочок. Також можна скористатись кулінарним термометром.
16 травня за новим стилем вшановують пам'ять преподобного Феодора Освяченого (у народі - Федір Житник) і єпископа Олександра Єрусалимського. За юліанським календарем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру, нагадують Патріоти України. . *** . Ф...
Чай вважається одним із найкорисніших напоїв у світі завдяки своїм оздоровчим властивостям. Він може підтримувати імунітет, сприяти зниженню ваги та покращувати загальне самопочуття, передають Патріоти України. Однак, користь чаю легко звести нанівець,...