Для того, щоб чай був дійсно смачним - його недостатньо просто залити водою. Адже приготування такого напою вимагає особливої уваги та знань, передають Патріоти України.
Тому редакція FoodOboz розповість, які помилки допускають під час заварювання чаю і як це робити правильно.
Якість чаю залежить від води
Найкраще смак розкривається у крупнолистовому чаї. Тому варто заварювати його. До того ж, на одну чашку потрібно зовсім небагато листочків.
Якщо ви звикли до пакетованого чаю – варто від нього відмовитись. В пакетик можуть покласти що завгодно. Це можуть бути гранули або дрібні залишки від чайного листя. Якісним такий напій назвати складно. Варто зупинитись на тому чаї, в якому немає зайвої хімії та ароматизаторів.
Якість чаю залежить від води
Навіть якщо вода кип'ячена – це не робить її безпечною для вживання. Тому з крану використовувати не варто. Найкраще обирати бутильовану.
Якою повинна бути температура
Від температури великою мірою залежить смак чаю. Наприклад, зелені чаї та улуни (традиційний китайський чай, який є проміжним варіантом між зеленим та чорним) заварюються водою до 90 ⁰С, чорні, шу пуери (різновид китайського чаю), трав’яні та суміші - 95-100 ⁰С. Чай потрібно заливати водою, яка щойно нагрілася. І кип'ятити її можна лише один раз.
1. Одразу після того, як чайник закипів, температура води у ньому 100 ⁰С.
2. Якщо чайник вимкнули, а вода стала спокійною – це 95 ⁰С.
3. Після того, як пройшло 3-4 хвилини – температура вже 85 ⁰С.
З огляду на те, що справжнє весняне тепло та сонячна погода все ж повернулися, ми все частіше помічаємо і надокучливих комах, які прийшли разом з ними, – мух, передають Патріоти України. Але є хитрий трюк, щоб не дати мухам залітати у ваш дім, який нас...
Якщо ви полюбляєте печінку, приготуйте її за цим рецептом, має сподобатись всім домочадцям, передають Патріоти України. Продукти:. Покрокове приготування