Для того, щоб чай був дійсно смачним - його недостатньо просто залити водою. Адже приготування такого напою вимагає особливої уваги та знань, передають Патріоти України.
Тому редакція FoodOboz розповість, які помилки допускають під час заварювання чаю і як це робити правильно.
Якість чаю залежить від води
Найкраще смак розкривається у крупнолистовому чаї. Тому варто заварювати його. До того ж, на одну чашку потрібно зовсім небагато листочків.
Якщо ви звикли до пакетованого чаю – варто від нього відмовитись. В пакетик можуть покласти що завгодно. Це можуть бути гранули або дрібні залишки від чайного листя. Якісним такий напій назвати складно. Варто зупинитись на тому чаї, в якому немає зайвої хімії та ароматизаторів.
Якість чаю залежить від води
Навіть якщо вода кип'ячена – це не робить її безпечною для вживання. Тому з крану використовувати не варто. Найкраще обирати бутильовану.
Якою повинна бути температура
Від температури великою мірою залежить смак чаю. Наприклад, зелені чаї та улуни (традиційний китайський чай, який є проміжним варіантом між зеленим та чорним) заварюються водою до 90 ⁰С, чорні, шу пуери (різновид китайського чаю), трав’яні та суміші - 95-100 ⁰С. Чай потрібно заливати водою, яка щойно нагрілася. І кип'ятити її можна лише один раз.
1. Одразу після того, як чайник закипів, температура води у ньому 100 ⁰С.
2. Якщо чайник вимкнули, а вода стала спокійною – це 95 ⁰С.
3. Після того, як пройшло 3-4 хвилини – температура вже 85 ⁰С.
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...