Не робіть так! Як не варто заварювати чай - помилки, які зіпсують улюблений напій

Для того, щоб чай був дійсно смачним - його недостатньо просто залити водою. Адже приготування такого напою вимагає особливої уваги та знань, передають Патріоти України.

Тому редакція FoodOboz розповість, які помилки допускають під час заварювання чаю і як це робити правильно.

Якість чаю залежить від води

Найкраще смак розкривається у крупнолистовому чаї. Тому варто заварювати його. До того ж, на одну чашку потрібно зовсім небагато листочків.

Якщо ви звикли до пакетованого чаю – варто від нього відмовитись. В пакетик можуть покласти що завгодно. Це можуть бути гранули або дрібні залишки від чайного листя. Якісним такий напій назвати складно. Варто зупинитись на тому чаї, в якому немає зайвої хімії та ароматизаторів.

Якість чаю залежить від води

Навіть якщо вода кип'ячена – це не робить її безпечною для вживання. Тому з крану використовувати не варто. Найкраще обирати бутильовану.

Якою повинна бути температура

Від температури великою мірою залежить смак чаю. Наприклад, зелені чаї та улуни (традиційний китайський чай, який є проміжним варіантом між зеленим та чорним) заварюються водою до 90 ⁰С, чорні, шу пуери (різновид китайського чаю), трав’яні та суміші - 95-100 ⁰С. Чай потрібно заливати водою, яка щойно нагрілася. І кип'ятити її можна лише один раз.

1. Одразу після того, як чайник закипів, температура води у ньому 100 ⁰С.

2. Якщо чайник вимкнули, а вода стала спокійною – це 95 ⁰С.

3. Після того, як пройшло 3-4 хвилини – температура вже 85 ⁰С.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...