Не робіть так! Як правильно варити макарони: Експерт назвав помилку, яку допускають усі

Існує не так багато страв, які їдять всі і не вимагають багато часу для приготування. Макарони та паста входять до цього короткого списку, передають Патріоти України.

Як повідомляє Mirror, хоча це дуже популярна їжа, є одна помилка, яку робить більшість людей. Вона призводить до "катастрофічних" наслідків і може зіпсувати всю радість.

Експерт Пері Іглтон з компанії Seggiano, яка займається виробництвом макаронних виробів, розповів, що головна помилка полягає у недостатній кількості води при приготуванні.

"Не варити макарони в достатній кількості води — дуже поширена помилка. Використання занадто малої кількості води може мати катастрофічні наслідки, оскільки крохмаль з макаронних виробів розчиняється у воді для варіння, і, якщо співвідношення води до макаронних виробів занадто низьке, вони перетворюються на клейке місиво", - пояснив.

Зліплена купка макаронів - це не те, що хтось хотів би бачити на своїй тарілці. Згідно з рекомендаціями, необхідно брати від 500 мл до 1 л води при приготуванні 80-100 г пасти. Якщо вам потрібно 200 г - то кількість води подвоюєте.

Крім того, радять використовувати "велику каструлю з високими стінками". Це необхідно, щоб переконатися, що в ній достатньо місця як для води, так і для макаронів, коли вони закиплять, "тому що ви не хочете, щоб вода википала і переливалася".

За словами Іглтона, краще уникати додавання макаронних виробів у воду до того, як вона досягне точки кипіння - це ще одна поширена помилка.

"Якщо ви додасте макарони у воду до того, як вона закипить, вони будуть закупорюватися через повільніше вивільнення крохмалю у воду, яка не рухається. Так само, якщо ви забудете її перемішати, паста злипнеться", - зазначив він.

Загалом, головна задача при приготуванні макаронів полягає у тому, щоб забезпечити їм правильне співвідношення води, температуру та регулярно помішувати. Ці поради актуальні для всіх страв з макаронами.

Доступні всім! Названо продукти, які зберігають молодість тіла

неділя, 19 січень 2025, 19:09

Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...

А ви це знали? Чому варто вивертати одяг перед пранням в машинці

неділя, 19 січень 2025, 17:38

Якщо вивертати одяг перед пранням, це збереже довше життя улюбленому вбранню, передають Патріоти України. Чи потрібно вивертати речі навиворіт перед пранням у пральній машинці? Хтось це робить, хтось - не вважає необхідним. Втім, експерти радять не пол...