Не робіть так! Які інгредієнти не варто додавати до супу - страва може стати шкідливою

Заведено вважати, що суп дуже корисний, проте багато що залежить від способу приготування і його інгредієнтів. На думку експертів зі здорового харчування, якщо додати всього лише "пару родзинок", страва може стати не просто нейтральною, але навіть шкідливою, зазначають Патріоти України.

У суп не рекомендують додавати

Густі вершки

В якості основи краще підходять овочеві пюре або курячий бульйон.

Бульйонний кубик

До складу цього "дива кулінарії" входить маса інгредієнтів, які навряд чи можна назвати корисними. Досить згадати глутамат натрію.

Борошно, локшина і рис

Крім калорій ці інгредієнти нічого не принесуть.

Консервовані овочі

Зважаючи на часте використання в цих продуктах підсилювачів смаку і надлишку солі, експерти рекомендують замінити їх на свіжі аналоги.ж

Не дуже приємний ефект: Що станеться з тілом, якщо повністю прибрати вуглеводи з раціону

вівторок, 10 червень 2025, 18:49

Обмеження вуглеводів – популярна стратегія серед тих, хто прагне схуднути або покращити самопочуття. Але варто пам’ятати: радикальні зміни в раціоні можуть викликати не лише позитивні результати, а й низку небажаних ефектів, передають Патріоти України....

Дачникам на замітку! Порятунок від хвороб і спеки: Ось чим підживити помідори, коли з’явилися перші квітки

вівторок, 10 червень 2025, 17:30

Після появи перших квітів на помідорах рослини варто підживити, аби майбутні плоди гарно зав'язувалися. В цей період томатам зазвичай потрібен фосфор та калій. Розвитку кущиків посприяє подвійний суперфосфат та сульфат калію. Також можна вносити компле...