Не робіть так! Які поширені помилки псують смак плову

Плов є однією із найсмачніших страв, які тільки можна приготувати. Звичайно, справжню східну страву приготувати досить непросто, проте результат того вартий.

Подробиці

Багато хто вважає, що вони готують плов, хоча за фактом виходить звичайна рисова каша з м’ясом та овочами.

Які помилки здатні зіпсувати чарівний смак плову:

  1. Не варто думати, що підходить абсолютно будь-який вид рису. Навіть дорогі сорти можуть втрачати свою форму або погано розварюватися, через що страва виходить абсолютно не розсипчастою. Для плову продається спеціальний вид рису під назвою дезіра.
  2. Також багато хто забуває про те, що традиційний східний плов повинен включати в себе велику кількість різних прянощів, тому стандартним чорним перцем тут не обійтися. Якщо ви купуєте вже готові набори, то вони повинні включати в обов’язковому порядку барбарис, кумін, куркуму або шафран (вони можуть замінювати один одного, різниця полягає лише в кількості спеції), зіру, паприку, гострий перець. Можуть додаватись і інші ароматні прянощі, які нададуть плову пікантності.
  3. Часом господині забувають про золоте правило співвідношення, додаючи м’ясо. Однак варто знати про те, що на півкіло баранини варто брати і півкіло рису. Тобто, співвідношення йде 1 до 1.
  4. Найголовнішою помилкою є використання невідповідного посуду. Справжній плов готується лише у казані з чавуну. Інші популярні способи не дозволять вам приготувати традиційний плов.

Чому після 30 ми втрачаємо друзів- наукове пояснення

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 9:15

Після 30 років життя змінюється, і разом із пріоритетами - робота, діти, здоров’я - ми починаємо втрачати друзів, навіть тих, хто був нам близьким раніше. Причини цього не обмежуються лише браком часу, передають Патріоти України. З віком стає складніше...

Надзвичайний ефект! Коти знижують ризик смерті від інфаркту на 33%

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 8:45

Нове дослідження, проведене вченими з Університету Міннесоти (США), показало, що власники котів мають на 33% нижчий ризик смерті від серцевого нападу, порівняно з тими, хто ніколи не мав цих тварин, . Кардіолог Маріано Наполі пояснює: «Взаємодія з кото...