Не робіть так! Які поширені помилки псують смак плову

Плов є однією із найсмачніших страв, які тільки можна приготувати. Звичайно, справжню східну страву приготувати досить непросто, проте результат того вартий.

Подробиці

Багато хто вважає, що вони готують плов, хоча за фактом виходить звичайна рисова каша з м’ясом та овочами.

Які помилки здатні зіпсувати чарівний смак плову:

  1. Не варто думати, що підходить абсолютно будь-який вид рису. Навіть дорогі сорти можуть втрачати свою форму або погано розварюватися, через що страва виходить абсолютно не розсипчастою. Для плову продається спеціальний вид рису під назвою дезіра.
  2. Також багато хто забуває про те, що традиційний східний плов повинен включати в себе велику кількість різних прянощів, тому стандартним чорним перцем тут не обійтися. Якщо ви купуєте вже готові набори, то вони повинні включати в обов’язковому порядку барбарис, кумін, куркуму або шафран (вони можуть замінювати один одного, різниця полягає лише в кількості спеції), зіру, паприку, гострий перець. Можуть додаватись і інші ароматні прянощі, які нададуть плову пікантності.
  3. Часом господині забувають про золоте правило співвідношення, додаючи м’ясо. Однак варто знати про те, що на півкіло баранини варто брати і півкіло рису. Тобто, співвідношення йде 1 до 1.
  4. Найголовнішою помилкою є використання невідповідного посуду. Справжній плов готується лише у казані з чавуну. Інші популярні способи не дозволять вам приготувати традиційний плов.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...