Не робіть так! Який посуд не можна ставити у мікрохвильовку

Певно, чи не єдина незручність у використанні мікрохвильової печі полягає в тому, що для неї треба вибирати спеціальний посуд. Про те, що він не може бути зробленим з металу, знають усі. Але на цьому обмеження не закінчуються, передають Патріоти України.

OBOZREVATEL зібрав поради з цього приводу. Дізнайтесь більше, який посуд не можна використовувати у мікрохвильовці.

Скло

Звичайне скло не підходить для використання у мікрохвильовці, адже воно занадто тонке і тріскається під впливом високої температури. Лише особливим чином загартований посуд можна використовувати у печі – він має бути спеціально промаркований. Головне – переконатись, що на ньому немає металізованого декору чи ажурних візерунків. Також важливо упевнитись, що посудина є саме скляною, а не виготовленою з важкого, непридатного для дії мікрохвиль пластику. Така миска розплавиться всередині камери і зіпсує вам і страву, і прилад.

Кераміка

Керамічні вироби погано переносять сильний нагрів і можуть тріскатись під час використання у мікрохвильовці. Навіть якщо така миска витримає хвилину у камері, вона сама дуже сильно нагріється і дістати її буде вкрай непросто. До того ж керамічний посуд часто прикрашають металевим декором, який буде іскрити всередині печі.

Дерево

Добре просушене дерево може витримати раз чи два у мікрохвильовці без наслідків. Але регулярне використання дерев’яного посуду таким чином протипоказане. Дощечка чи миска почне втрачати свою структуру та щільність, тріскатись і розвалюватись. До того ж на високих потужностях пічка може обвуглити дерево.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...