Не робіть так! Кулінарні помилки, які здійснюються навіть досвідченими господинями через поспіх

При приготуванні їжі дуже легко зробити помилку. Ось найпоширеніші помилки, які роблять безліч господинь, передають Патріоти України.

Холодні інгредієнти для тіста

Якщо використовувати продукти відразу з холодильника, то тісто не буде пишним. Порада: за 30-40 хвилин до приготування дістати усі продукти, які знадобляться. Молоко і кефір можна трохи підігріти на плиті або в мікрохвильовій печі.

Занадто довге зберігання риби в морозильнику

Зберігання риби у виробничих морозильниках: 6-12 міс, у побутовій морозильній камері термін тушки — 3 міс, філе або стейк — 1 міс. Причина цього — часті перепади температурного режиму. Зберігання довше зазначеного терміну впливає на смак, користь і запах риби. Причина цього — почався процес окислення.

Гасити соду в ложці

Капнувши лимонний сік в соду з'являється піна, реакція закінчилася, сода більше не працює. Це відбувається хімічна реакція — виділення вуглекислого газу, саме він повинен "підняти" тісто. Все вийде, якщо це зробити в ємності з тістом. Значить, зробивши висновок: соду "гасимо" відразу в ємності з тістом.

Відкривати духову шафу під час приготування

Завжди цікаво поглянути, як піднялося тісто чи підрум'янилася запіканка. Але це груба помилка. Відкривши духову шафу, відразу порушується температурний режим всередині, а це впливає на результат приготування. Саме тому тісто не виходить пишним і м'яким, як хотілося б. Звичайно, для картоплі з м'ясом ця помилка не настільки критична і важлива.

Варити курку на сильному вогні

Часто кажуть: зроби вогонь сильніше — швидше приготується. Але не завжди це йде на користь. Варіння курки на сильному вогні призведе до того, що м'ясо перевариться і стане гумовим. Найкраще м'ясо відварювати на слабкому вогні і під кришкою, так м'ясо збереже м'якість і соковитість.

Смажити м'ясо на антипригарній сковороді

Сковорода, покрита тефлоном зручна в приготуванні безлічі страв, але не для смаження м'яса або риби. Хрусткої скоринки на такому посуді не вийде. Для цього краще використовувати чавунну сковороду.

Після замісу тісту не дати відпочити

Замісивши тісто, відразу смажити млинці не потрібно, якщо не хочеться отримати "гумову" страву. Після замісу, тісту варто дати постояти 10-15 хвилин, а після приступити до приготування.

Легко та смачно! Ідеальне тісто на сухих дріжджах для домашньої піци

середа, 2 липень 2025, 23:10

Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...

Вчені знайшли "споживачів" хімікатів: Які бактерії вбивають рак і виводять токсини з організму

середа, 2 липень 2025, 18:30

Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...