Не робіть так! Лікар назвала харчові звички, які пришвидшують старіння організму

За словами лікаря Ольги Шуппо, пристрасть до продуктів із швидкими вуглеводами є однією з харчових звичок, через які швидко виникають зовнішні симптоми старіння, передають Патріоти України.

Подробиці

«Харчування позначається на стані здоров’я людини, і навіть його зовнішності. Деякі продукти та харчові звички здатні прискорити процес старіння», – повідомила в інтерв’ю лікарка.

Зокрема, уточнює Ольга Шуппо, що старінню сприяє зловживання продуктами, що містять великі дози рафінованих вуглеводів. Особливо багаті на цей тип швидких вуглеводів різноманітні солодощі, вироби з біло пшеничного борошна. Звичка щодня їсти такі продукти сприяє хронічному запаленню у зв’язку з тим, що подібна їжа підвищує вміст цукру в крові. Запалення, своєю чергою, торкається судин, негативно впливає стан шкіри.

Ще однією харчовою звичкою, що прискорює старіння організму, Шуппо назвала безконтрольне поїдання фруктів. Якщо, наприклад, у будинку стоїть ваза з фруктами, які весь день використовуються для перекушування, це може збільшувати інсулінове навантаження через надлишок фруктози. В результаті тіло відчуває втому, виснаження, і це посилює ефект старіння.

Крім того, ворогом “моложавого вигляду” є недостатність вологи. Медик зауважила, що при вживанні недостатньої кількості води організм гірше позбавляється перероблених речовин, токсинів – це може сприяти зовнішньому старінню, погіршуючи стан шкіри.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Це може здивувати! Як знежирені продукти провокують целюліт

четвер, 25 грудень 2025, 18:47

Попри популярність дієт, що базуються на продуктах з маркуванням "0% жиру", сучасні дослідження в галузі нутриціології та дерматології дедалі частіше вказують на зворотний ефект. Відмова від корисних жирів на користь знежирених аналогів не лише не допо...