Не робіть так! Лікар назвала харчові звички, які пришвидшують старіння організму

За словами лікаря Ольги Шуппо, пристрасть до продуктів із швидкими вуглеводами є однією з харчових звичок, через які швидко виникають зовнішні симптоми старіння, передають Патріоти України.

Подробиці

«Харчування позначається на стані здоров’я людини, і навіть його зовнішності. Деякі продукти та харчові звички здатні прискорити процес старіння», – повідомила в інтерв’ю лікарка.

Зокрема, уточнює Ольга Шуппо, що старінню сприяє зловживання продуктами, що містять великі дози рафінованих вуглеводів. Особливо багаті на цей тип швидких вуглеводів різноманітні солодощі, вироби з біло пшеничного борошна. Звичка щодня їсти такі продукти сприяє хронічному запаленню у зв’язку з тим, що подібна їжа підвищує вміст цукру в крові. Запалення, своєю чергою, торкається судин, негативно впливає стан шкіри.

Ще однією харчовою звичкою, що прискорює старіння організму, Шуппо назвала безконтрольне поїдання фруктів. Якщо, наприклад, у будинку стоїть ваза з фруктами, які весь день використовуються для перекушування, це може збільшувати інсулінове навантаження через надлишок фруктози. В результаті тіло відчуває втому, виснаження, і це посилює ефект старіння.

Крім того, ворогом “моложавого вигляду” є недостатність вологи. Медик зауважила, що при вживанні недостатньої кількості води організм гірше позбавляється перероблених речовин, токсинів – це може сприяти зовнішньому старінню, погіршуючи стан шкіри.

Чому ви все ще голодні після їжі? Сім ймовірних причин

середа, 24 грудень 2025, 5:40

Ваші порції можуть бути збалансованими неправильно - бракує білка, складних вуглеводів, корисних жирів або клітковини. Маленькі порції призводять до швидкого голоду, передають Патріоти України. Вода наповнює шлунок і пригнічує відчуття голоду. Часто ми...

Шведи додають це в каву - користь для печінки вас здивує!

середа, 24 грудень 2025, 1:52

Кава по-різному подається у різних країнах, і в Швеції існує незвичайна традиція - додавати у каву яйце. Це роблять для особливого смаку: кава стає м’якшою та ніжнішою. Але крім кулінарної користі, цей напій сприяє здоров’ю печінки, передають Патріоти ...