Не робіть так! Найбільші помилки у приготуванні риби

Неправильне розморожування

Не розморожуйте рибу в мікрохвильовці або гарячій воді. Це призведе до втрати вологи, сухості та несмачного смаку. Найкращий спосіб розморозити рибу – повільно в холодильнику протягом ночі чи дня.

Занадто багато риби на сковороді

Не переповнюйте сковороду рибою. Це охолодить олію, і риба почне тушкуватися замість обсмажуватися. Обсмажуйте рибу невеликими порціями по 2-3 шматочки.

Занадто багато борошна

Рибу панірують найчастіше саме у борошні. Однак зайве борошно може пригоріти, через що риба набуде неприємного запаху і смаку. Використовуйте тонкий шар борошна, перед обсмажуванням обтрушуючи надлишки.

Довге приготування

Риба — це продукт, що готується дуже швидко. Занадто довге приготування робить її сухою і жорсткою. Є проста формула — на 1 см товщини риби потрібно 2 хвилини на сковороді з кожного боку. Що ж до загального часу приготування, то він не повинен перевищувати 12-15 хвилин.

Зайва метушня

Не перевертайте рибу занадто часто — від цього вона втрачає текстуру й розвалюється. Дайте їй гарненько підрум'янитися з одного боку, перш ніж перевернути. Лише коли вона буде готова з одного боку, переверніть. Після цього дочекайтеся, поки друга сторона також обсмажиться, і потім зніміть рибу з вогню.

А ви це знали? Заряджання смартфона можна прискорити натисканням лише однієї кнопки

четвер, 9 травень 2024, 18:45

Наразі багато людей користуються смартфонами, але зазвичай ігнорують сім правил правильної зарядки гаджета. Втім, бувають випадки, коли телефон потрібно дуже швидко зарядити. Виявляється, достатньо натиснути на смартфоні одну кнопку, щоб зарядка відбув...

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...