Не розморожуйте рибу в мікрохвильовці або гарячій воді. Це призведе до втрати вологи, сухості та несмачного смаку. Найкращий спосіб розморозити рибу – повільно в холодильнику протягом ночі чи дня.
Не переповнюйте сковороду рибою. Це охолодить олію, і риба почне тушкуватися замість обсмажуватися. Обсмажуйте рибу невеликими порціями по 2-3 шматочки.
Рибу панірують найчастіше саме у борошні. Однак зайве борошно може пригоріти, через що риба набуде неприємного запаху і смаку. Використовуйте тонкий шар борошна, перед обсмажуванням обтрушуючи надлишки.
Риба — це продукт, що готується дуже швидко. Занадто довге приготування робить її сухою і жорсткою. Є проста формула — на 1 см товщини риби потрібно 2 хвилини на сковороді з кожного боку. Що ж до загального часу приготування, то він не повинен перевищувати 12-15 хвилин.
Не перевертайте рибу занадто часто — від цього вона втрачає текстуру й розвалюється. Дайте їй гарненько підрум'янитися з одного боку, перш ніж перевернути. Лише коли вона буде готова з одного боку, переверніть. Після цього дочекайтеся, поки друга сторона також обсмажиться, і потім зніміть рибу з вогню.
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...