Не робіть так! Названо найпоширенішу помилку у приготуванні вівсянки


Вівсянка не тільки ситна, але й дуже універсальна та поживна. Якщо ви коли-небудь варили вівсяну кашу на плиті, можливо, помітили одну неприємну річ – коли вогонь занадто сильний, на поверхні утворюється липка плівка, передають Патріоти України.

Вона виглядає як прозорий шар і може бути липкою на дотик. Це дуже поширене явище, пише eatthis.com. "Я ніколи не знаю, що з цим робити. Іноді ця плівка стає хрусткою і потріскує, я просто кидаю це в компост. Одного разу я спробувала її, і вона була солодкуватою. Це мене турбує, бо порушує текстуру моєї вівсянки. Чи це означає, що я готую її неправильно? Більшість вівсянок, які я бачу на фото, ніколи не мають такого", – пише користувач Reddit.

Користувач додає, що використовувала сталеві сорти вівса, і майже завжди дотримується інструкцій на упаковці, додаючи лише коричневий цукор та сіль до води.

Двоє користувачів відповіли, що ймовірно причина в розчинній клітковині у вівсі, яка утворює плівку на поверхні. Клітковина розчиняється у воді, але якщо овес вариться занадто довго або на дуже високій температурі, це може впливати на процес.

"Спробуйте варити овес трохи менше або не залишайте його на плиті занадто довго, якщо вам не подобається така текстура", – радить інший користувач. Саме розчинна клітковина спричиняє цю плівку, але ми знаємо одне – це не шкідливо. Тож наступного разу, коли готуєте овес, зменшіть вогонь і не залишайте його на плиті надто довго.

Яку образу ви притаїли в душі: Психологічний тест у картинці розкриє все

середа, 7 серпень 2024, 9:14

Чи знали ви, що таїти в душі образи шкідливо для психічного здоров'я? Пропонуємо дізнатися, яка саме образа (і на кого) підриває ваш моральний дух, передають Патріоти України. Душа людини чимось схожа на квітку. У когось це колючий кактус, а в когось н...

Психологічний тест: Ваша улюблена героїня із серіалів розповість, який ви друг

середа, 7 серпень 2024, 8:12

Уміння дружити - навичка, яка здатна подарувати нам вірних людей поруч. Для декого дружба дуже важлива, для інших - звичніше покладатися лише на себе і довіряти лише собі. Дізнайся, що підходить саме вам, передають Патріоти України. Подивіться на карт...