Вчені проаналізували зв'язок кави з розвитком серцево-судинних захворювань. Названо найшкідливіший спосіб готувати цей напій, передають Патріоти України.
Є один вид кави, яку потрібно виключити із раціону харчування. Дослідники проаналізували результати спостереження, яке проводилося в період із 1985 по 2003 рік. У ньому взяли участь понад 500 осіб віком 20-79 років.
Чоловіки та жінки пили каву, приготовлену різними способами. Вчені також врахували вагу, наявність шкідливих звичок, спосіб життя та рівень фізичної активності цих людей. Вивчено зв'язок між вживанням певного виду кави, наявністю серцево-судинних захворювань, смертністю та тривалістю життя.
Виявилося, що 12% учасників дослідження взагалі не вживали кави, 59% обирали фільтрований напій, 20% – нефільтрований, а 9% – обидва види
З'ясувалося, що найшкідливішими видами напою є заварена кава в чашці та нефільтрована. Вони багато речовин, які підвищують рівень холестерину у крові. У нефільтрованому напої у 30 разів більше шкідливих речовин, ніж у фільтрованому.
Найкориснішим методом заварювання є приготування кави одноразовою протокою гарячої води через шар меленої кави на фільтрі. Виявляється, помірне вживання такого напою знижує ризик смерті серцево-судинних захворювань.
Для людей віком понад 60 років вживання кави не впливало на смертність від серцево-судинних хвороб. Серед інших, які пили нефільтрований напій, була більша смертність, ніж серед тих, хто взагалі не вживав її. На думку експертів, кава стає занадто шкідливою тоді, коли її гуща довго знаходиться в гарячій воді. Це такі напої, як капучино, еспресо, кава, заварена у френч-пресі та кава по-турецьки
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...